Придвижващите се с велосипеди в София ще могат безплатно да

...
Придвижващите се с велосипеди в София ще могат безплатно да
Коментари Харесай

От 1 май качването с тротинетка или колело в градския транспорт - безплатно

Придвижващите се с колела в София ще могат гратис да транспортират колелата си в градския превоз.

На сесия на Столичния общински съвет /СОС/ през днешния ден общинските съветници на Демократична България и ГЕРБ/СДС одобриха отчет за изменение и допълнение на Наредбата за реда и изискванията за пътешестване с публичния градски превоз на територията на Столичната община, оповестиха от СОС.

Безплатното транспортиране на велосипед може да става в последния вагон на метровлаковете и в автобусните линии, пресичащи Околовръстния път на София. В метрото това може да става до 7.00 ч. сутринта и след 20.00 ч. вечерта, а в рейсовете - до 6.30 ч. заран и след 20.00 ч. вечер, с цел да не се тормозят пасажерите в пиковите часове, които за тези линии стартират естествено по-рано. В събота и в неделя няма да има ограничавания в часовете.

Освен с колела, които могат да бъдат не повече от две в рейс или финален метровагон, ще може да се пътува и с самостоятелни електрически средства (тротинетки), като изискването също е да не замърсяват и да не се основава стеснение на другите пасажери.

Зам.-председателят на комисията по превоз Зафир Зарков е коментирал, че с изключение на насърчаването на използването на колела, би трябвало да се подсигурява и безвредното пътешестване на ползващите градски превоз. Общинският консултант от Демократична България Владислав Панев е подкрепил направените оферти и е показал, че по време на дебатите се е получило положително взаимоотношение.

Целта на измененията, които влизат в действие от 1 май тази година, е публичният превоз в София да стане още по-достъпен с въвеждането на новата услуга и да се привлекат повече жители, които да го употребяват, вместо да пътуват с персоналните си коли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР