Придружителите на непълнолетни деца на обществени места да се удостоверяват

...
Придружителите на непълнолетни деца на обществени места да се удостоверяват
Коментари Харесай

Ще ходим на кино и ресторант с дете под 14 години след 22 часа само с попълнена декларация за придружител

Придружителите на малолетни деца на публични места да се удостоверяват с декларация , планува план на разпореждане на Министерския съвет за изменение и допълнение на Наредбата за профилирана протекция на деца на публични места. Проектът е оповестен за публично разискване в Портала за публични съвещания на Министерския съвет на 1 декември т.г.

Промените в Наредбата за профилирана протекция на деца на публични места са за регламентирането на ред за засвидетелствуване качеството на компаньон на малолетно дете , навършило 14-годишна възраст след 22:00 ч., от страна на родител, настойник или лице, което поставя грижи за детето, което не може да го придружи на публични места.

Удостоверяването ще се прави посредством декларация по пример , приложение към наредбата. Регламентира се също условие за притежателите, наемателите или ползвателите на търговски обекти, кина и театри , чиито обекти се посещават от деца, да слагат на видно място за клиентите информация за условията за придружаване на деца на публични места, в това число за условието за показване на декларацията по пример . Търговците ще са длъжни да разгласяват тази информация и на поддържаните в интернет платформи.



Предвижда се в обектите да не се позволяват лица , съпътстващи деца след 22:00 ч., без представянето на такава декларация .

Общественото разискване е планувано да продължи до 2 януари 2024 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР