Придружителите на непълнолетни деца на обществени места да се удостоверяват

...
Придружителите на непълнолетни деца на обществени места да се удостоверяват
Коментари Харесай

Според предвиждани промени в наредба: Придружителите на непълнолетни деца на обществени места след 22:00 ч. ще се удостоверяват с декларация

Придружителите на малолетни деца на публични места да се удостоверяват с декларация, планува план на разпореждане на Министерския съвет за изменение и допълнение на Наредбата за профилирана протекция на деца на публични места.

Проектът за промени в подзаконовия нормативен акт е оповестен за публично разискване в Портала за публични съвещания на Министерския съвет на 1 декември т.г.

Промените в Наредбата за профилирана протекция на деца на публични места са за регламентирането на ред за засвидетелствуване качеството на компаньон на малолетно дете, навършило 14-годишна възраст след 22:00 ч., от страна на родител, настойник или лице, което поставя грижи за детето, което не може да го придружи на публични места.

Удостоверяването ще се прави посредством декларация по пример, приложение към наредбата. Регламентира се също условие за притежателите, наемателите или ползвателите на търговски обекти, кина и театри, чиито обекти се посещават от деца, да слагат на видно място за клиентите информация за условията за придружаване на деца на публични места, в това число за условието за показване на декларацията по пример. Търговците ще са длъжни да разгласяват тази информация и на поддържаните в интернет платформите.

Предвижда се, че не следва в обектите да се позволяват лица, съпътстващи деца след 22:00 ч., без представянето на такава декларация.

Общественото разискване е планувано да продължи до 2 януари 2024 година, става видно от оповестената информация в Портала за публични съвещания на Министерския съвет.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР