Придобиването на Activision Blizzard от Microsoft вероятно ще срещне съпротивата

...
Придобиването на Activision Blizzard от Microsoft вероятно ще срещне съпротивата
Коментари Харесай

Властите в Нова Зеландия също изразиха притесненията си относно сделката между Microsoft и Activision Blizzard

Придобиването на Activision Blizzard от Microsoft евентуално ще срещне съпротивата на още една страна, откакто Търговската комисия на Нова Зеландия също изрази своите терзания по отношение на последствията от сключването на договорката за 69 милиарда $. Сливането на двете компании „ буксува “ от април, когато английската Агенция за конкуренцията и пазарите (CMA) блокира договорката. Няколко седмици по-късно щатската Федерална комерсиална комисия подаде молба до съда в Сан Франциско с искане да се попречи на софтуерния колос да приключи придобиването на Activision Blizzard в близко бъдеще, която бе почетена.

Много евентуално е Търговската комисия на Нова Зеландия също да се опълчи на договорката, откакто през вчерашния ден разгласява своя прелиминарен отчет от личното си изследване по въпроса, в който са разказани редица опасения по отношение на последствията от сливането. Регулаторът разкри, че сега проверява дали Microsoft ще получи значително въздействие върху пазара на облачни игри по отношение на своите съперници, в случай че успее да купи Activision Blizzard. Техните терзания са подбудени от обстоятелството, че софтуерният колос има услугата Xbox Cloud Gaming, която би могла да се употребява с голямо преимущество при разпространяването на най-популярните игри на студиото. Освен това Microsoft към този момент подписа и няколко 10-годишни покупко-продажби с други облачни платформи, чиято цел беше да убеди регулаторните органи, че придобиването на Activision Blizzard няма да повлияе отрицателно на конкуренцията в гейминг промишлеността. Търговската комисия на Нова Зеландия обаче счита тъкмо противоположното. Според нея сливането на двете компании ще даде прекалено много власт на Microsoft в бранша. CMA блокира договорката по сходни аргументи, което също е регистрирано в отчета на новозеландския антитръстов регулатор.

Въпреки всичко, неуспехът на проектите на Microsoft надалеч не наподобява предначертан, защото редица други страни с голяма потребителска база, като Китай, Южна Корея и страните от Европейския съюз, към този момент дадоха своето „ да “ по отношение на придобиването на Activision Blizzard. Търговската комисия на Нова Зеландия понастоящем има период до 17 юли, с цел да съобщи своето решение.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР