Придобитите от противокорабни ракети Blue Spear (ASM) й дават възможност

...
Придобитите от противокорабни ракети Blue Spear (ASM) й дават възможност
Коментари Харесай

Forbes: Новите ракети на Естония, могат да блокират Калининград

Придобитите от противокорабни ракети Blue Spear (ASM) й дават опция да управлява региона на Балтийско море в съседство с Калининградския район на Русия и при положение на възможен спор с НАТО да блокира доставките на храна и горива за съветския анклав, който няма достъп по суша до останалата част от съветската територия. За това написа през днешния ден на страниците на списание „ Forbes ” неговият колумнист Дейвид Ейкс, представен от БГНЕС.

В понеделник държавният капиталов център за защита на естонското Министерство на защитата (Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus-RKIK) е подписал контракт с основаната в Сингапур компания Proteus Advanced Systems за доставка на противокорабни ракети Blue Spear за съоръжение на мобилни брегови ракетни системи. Обхватът на ракетите надвишава 300 км, което ще разреши на Естония да управлява морските подходи към Калининград.
 Естонски командващ чака нахлуване от Русия Естонски командващ чака нахлуване от Русия
Командващият естонските сили за защита ген. Мартин Херем съобщи, че Русия може да нападна страната му през идващите няколко години, п...

Освен това обсегът на полета на ракетите е задоволителен, с цел да доближи Санкт Петербург. " Blue Spear не е единствено противокорабна ракета. Както всяка друга сходна ракета, тя може да се употребява и за офанзива на наземни цели. А Санкт Петербург е единствено на 145 км. от естонската граница ", отбелязва Ейкс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР