Придобилият известност в чуждестранната преса българин Мирослав Ненковски, забъркан в

...
Придобилият известност в чуждестранната преса българин Мирослав Ненковски, забъркан в
Коментари Харесай

След сигнал от САЩ: Турция подпука наш бракониер

Придобилият популярност в задграничната преса българин Мирослав Ненковски, заплетен в интернационална скица за търговия с елементи и органи от редки и предпазени скотски типове, към този момент е на мушката и на управляващите в Турция. US уеб сайтът mahalsa.us пръв разкри,че бракониерът Мирослав Ненковски продава по целия свят посредством deep web интернет уеб сайтове слонски бивни, рог от носорог, крокодилски нокти и кожа и др.След медийните сигнали турските управляващи стартират цялостни инспекции на Ненковски, както и на ловците, които той води „ на излети “ в южната ни съседка.

Според информацията Турция ще ревизира всичко, обвързвано с Ненковски, защото управляващите в Анакара имали основателното съмнение, че става дума за противозаконен лов. Митницата на Летище София също ще ревизира всички ловци, които отпътуват на лов в Турция и са били свързани или проведени сега от бракониера, написа Nbox.bg.

Наред с това българските служби за сигурност, Агенция „ Митници “ и Национална агенция за приходите са изискали от службата за надзор на общоопасните средства (КОС) към Министерство на вътрешните работи всички протоколи, които Мирослав Ненковски е водил за образуване на лов в чужбина и най към този момент в Турция, защото точно от турска страна службите са се засилили да вършат взаимна инспекция и желаят от България да се види за какви парични средства става въпрос и надлежно с какъв брой е ощетена хазната вследствие противозаконните действия на нашенеца.

Става въпрос за брутално пране на пари и прекачване на средства, споделят пред медията ни нашите източници от службите за сигурност.Нека напомним, че службите за сигурност и данъчните управляващи в България започнаха цялостна инспекция на псевдоловеца Мирослав Ненковски. Само на първо четене при инспекцията изскачат фрапиращи обстоятелства - да вземем за пример, единствено за последната година българинът има над 200 пътувания зад граница, а действително нямал съвсем никакъв формален приход.

Оказва се, че Ненковски пътувал из целия свят, постоянно летял с бизнес класа и харчил луди пари, въпреки и публично да се водил за цялостен дрипльо. Експерти в тази сфера описват пред други уеб сайтове, че доста постоянно всичките приходи на сходни лица били напълно в сивия бранш, като въпреки и публично те да нямали приходи, действително разполагали с милиони и поддържали стандарт за живот, заслужен за същински Крес.

По информация на други медии казусът с Мирослав Ненковски бил еднакъв, като последните години той показал скандално висок стандарт на живот, въпреки и да нямаш никакъв приход.

Проверка демонстрира, че за последните 2 години Ненковски е провел най-малко към 25 групи с 12 до 15 ловци във всяка за лов в Турция. От всеки един ловджия той прибирал по приблизително 3500 евро, като в това време същинската себестойността на всеки лов в Турция бил в размер на едвам 500 евро. Въпреки че по груби сметки за това време Ненковски би трябвало да е прибрал към 1 милион евро, сходна облага изобщо не е регистрирана, а както се вижда и налози в такива размери по никакъв метод не са постъпвали в българската хазна.

За отбелязване е, че противозаконната активност на Ненковски е много доходоносна. В най-новия отчет на IUCN за бракониерството на носорози и противозаконната търговия, показан през август т.г., се регистрира, че минимум 2707 носорога са били бракониерски уловени в Африка сред 2018 година и 2021 година Според публични данни рог от носорог се продава на черния пазар за 40 000 €/кг (при настояща цена на 1 кг злато от към 31 000 €), а цената на необработена слонова кост доближава 620 €/кг.

Костите от тигър се търгуват на цени до 900 €/кг.По данни на Организация на обединените нации, единствено търговията с рога от носорози годишно доближава размер от близо 200 милиона евро.Нека напомним още, че съгласно обявата на американската онлайн медия mahalsa.us, където в журналистическо следствие първо се появява името на Мирослав Ненковски, към този момент са били изпратени сигнали за него до международния фонд за природа – WWF, както и до Международния съюз за отбрана на природата – IUCN.

Ненковски, който обича да се показва в България и измежду познатите си като уредник на интернационалните сафарита зад граница, е в действителност едно от лицата, забъркани в бруталната търговия с елементи от редки животни, пишат американските публицисти.

Сигнали против Ненковски са били получени в цялостен куп интернационалните организации, занимаващи се с запазване и отбрана на животинските типове. В тях категорично се подчертавало, че българинът е един от основните уредници в тази незаконна активност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР