Придобилата скандална слава Трейс груп холд ще строи 4 станции

...
Придобилата скандална слава Трейс груп холд ще строи 4 станции
Коментари Харесай

Скандалната Трейс строи метрото до Арена Армеец за 525 млн.

Придобилата скандална популярност " Трейс груп холд " ще строи 4 станции от бъдещото метро от центъра до " Слатина ", а " Монолит София " - останалите две до " Арена Армеец ". Това оказва се от решението за избор на реализатор на оценителната комисия, оповестено на уеб страницата на Агенцията за публични поръчки.

Метротунелът сред тях пък ще се пробива от консорциум на турската " Доуш иншаат ве тиджарет ", " Ултрастрой " и " Виа конструкт ". За доставката на метровлаковете пък е определена " Сименс ".

Новото метро към " Арена Армеец " ще коства общо 525 млн. лева без Данък добавена стойност, които ще дойдат от страната, както и от общината, която взе заем за финансирането на сектора. Избраните компании са предложили най-ниските цени за строителство от останалите претенденти, което евентуално е навело везните в интерес на избора им - получили са и оптимален брой точки на офертите си.

Изборът на изпълнителите за слатинското метро може да се апелира в двуседмичен период и това да забави строителството.

" Нека изчакаме подписването на договорите, само че в случай че бъдем оптимисти и няма забавяния, осъществяването може да стартира през есента на тази година. Заложили сме го да е изцяло готово през 2026 година ", разяснява изпълнителният шеф на " Метрополитен " Стоян Братоев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР