Приднестровието е буквално един резерват на СССР, едно място, в

...
Приднестровието е буквално един резерват на СССР, едно място, в
Коментари Харесай

Петър Гаврилов: Приднестровието е резерват на СССР

" Приднестровието е безусловно един резерват на Съюз на съветските социалистически републики, едно място, в което времето е застинало, където пенсиите са нещо от рода на стотина $ и се изплащат от Русия, общо взето е доста необичайно място ". Това разяснява в изявление за предаването " Хоризонт до обед " Петър Гаврилов:

" Може да се каже, че в Приднестровието съветските войски ще бъдат признати с аплодисменти, дали по този начин ще се случи и в Молдова, не се знае. Това е непризната граница от Молдова, т.е. тя се води административна граница. Спира микробусчето и отивате на едно контролно-пропусквателен пункт, на което локалният полицай ви ревизира документите и ревизира дали имате резервации за хотел или при кого ще останете, в случай че нямате резервации за хотел. Тези работи се записват съответно в една осведомителна система, след което ви позволяват да влезете. Не ви удрят никакъв щемпел, тъй като нямат право на това и действително са се разбрали с Министерство на вътрешните работи на Молдова, че няма да удрят печати по паспортите на хора, които влизат там ".

Гаврилов разяснява и българската диря в Одеса:

" В първите дни от войната беше упоменато името на Иван Милев, един от жертвите в Одеския дом, след което се оказа, че няма подобен човек и че това в действителност е фалшив вест, подправена българска диря. По-реалната българска диря е началникът на милицията в Одеса – Дмитрий Фучаджи, който е от български етнически генезис и който може да се види на фрагментите от стълкновенията по улиците.

Той действително не взима никакво присъединяване и не управлява по съответен метод подчинените му полицаи, тъй че да преустановят побоищата и стрелбата. Този човек, откакто има повдигнато обвиняване от прокуратурата на Украйна за безучастие, се скрива в Приднестровието, където неговият брат е чиновник на локалното Комитет за Държавна сигурност (на СССР) ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР