Причиняването на каквито и да било щети на Запорожката АЕЦ

...
Причиняването на каквито и да било щети на Запорожката АЕЦ
Коментари Харесай

Гутериш: Причиняването на каквито и да било щети на Запорожката АЕЦ би било самоубийство

Причиняването на каквито и да било вреди на Запорожката АЕЦ би било самоубийство, предизвести през днешния ден генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, представен от Франс прес.

Гутериш, който приказва след тристранна среща в западния украински град Лвов с президентите на Украйна и Турция, Володимир Зеленски и Реджеп Тайип Ердоган, даде обещание, че Организация на обединените нации ще се опита да усили износа на украинско зърно преди зимата.

" Трябва да кажем нещата такива, каквито са: всяка евентуална вреда (на Запорожката АЕЦ) би била самоубийство ", акцентира Гутериш. Той още веднъж прикани за демилитаризиране на най-голямата атомна електроцентрала в Европа.

Украйна и Русия се упрекват взаимно, че обстрелват Запорожката АЕЦ. Руските въоръжени сили превзеха атомната централа при започване на март - малко откакто нахлуха в прилежащата страна на 24 февруари.

Генералният секретар на Организация на обединените нации разяснява и въпроса за световната рецесия с дефицита на храни, която бе провокирана от войната и заплашва с апетит редица райони, най-много Близкия изток и Северна Африка.

" Ще създадем всичко допустимо да засилим интервенциите си, с цел да се оправим с компликациите на идната зима ", сподели той.

Общо 25 кораба със зърно отплаваха от украински пристанища, откогато Киев и Москва подписаха съответното съглашение под егидата на Организация на обединените нации и с посредничеството на Турция, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР