Причиняването на каквито и да било щети на Запорожката АЕЦ

...
Причиняването на каквито и да било щети на Запорожката АЕЦ
Коментари Харесай

Гутериш: Причиняването на каквито и да било щети на Запорожката АЕЦ би било самоубийство

Причиняването на каквито и да било вреди на Запорожката АЕЦ би било самоубийство, предизвести през днешния ден генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Гутериш, който приказва след тристранна среща в западния украински град Лвов с президентите на Украйна и Турция, Володимир Зеленски и Реджеп Тайип Ердоган, даде обещание, че Организация на обединените нации ще се опита да усили износа на украинско зърно преди зимата.

" Трябва да кажем нещата такива, каквито са: всяка евентуална вреда (на Запорожката АЕЦ) би била самоубийство ", акцентира Гутериш. Той още веднъж прикани за демилитаризиране на най-голямата атомна електроцентрала в Европа.

Украйна и Русия се упрекват взаимно, че обстрелват Запорожката АЕЦ. Руските въоръжени сили превзеха атомната централа при започване на март - малко откакто нахлуха в прилежащата страна на 24 февруари.

Генералният секретар на Организация на обединените нации разяснява и въпроса за световната рецесия с дефицита на храни, която бе провокирана от войната и заплашва с апетит редица райони, най-много Близкия изток и Северна Африка.

" Ще създадем всичко допустимо да засилим интервенциите си, с цел да се оправим с компликациите на идната зима ", сподели той.

Общо 25 кораба със зърно отплаваха от украински пристанища, откогато Киев и Москва подписаха съответното съглашение под егидата на Организация на обединените нации и с посредничеството на Турция, отбелязва Агенция Франс Прес.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР