Причините за проблеми със стартирането на двигателя в студеното време

...
Причините за проблеми със стартирането на двигателя в студеното време
Коментари Харесай

Как да използвате средство за „бърз старт“ на двигателя в студеното време

Причините за проблеми със стартирането на мотора в студеното време могат да бъдат доста разнообразни: от разводнен батерия до намокрени свещи. Ако компликациите са свързани със сместа въздух-гориво в мотора, средствата, наричани шеговито " бърз старт " може да помогне на доста притежатели на коли. Експертите споделят по какъв начин да употребявате вярно такива средства.

В този случай " бързият старт " ще помогне
Чорапи и чистачки - по какъв начин да РАЗМРАЗИМ автомобила?
Автомобилният запалянко постоянно се пробва да измисли и модифицира нещо във всяко транспортно средство. Понякога това ноу-хау е доста полезн...
Прочети повече
На първо място, би трябвало да определите с какво е обвързван казусът със стартирането на мотора. Ако се изключи разводнен батерия, дефектни свещи и масло с несъответствуващ вискозитет, повода може да се крие в образуването на неправилна съразмерност на сместа въздух-гориво. В този случай " Бързият старт " ще ви помогне да създадете верния баланс вътре в мотора и да стартирате.

В какво се състои " бързият старт "?

Това високогоривен инструмент, който оказва помощ за запалване на горивната примес, споделят специалисти. Най-често за производството му се употребяват разнообразни етери: да вземем за пример диетилов етер или петролев етер. Също по този начин, съставът може да съдържа газове, да вземем за пример пропан-бутан или хептан.

Опасно ли е за мотора?
Ако желаете колата да загрее бързо, незабавно направете ето това!
Всеки водач е наясно с това, че през зимата загряването на колата нормално изисква време, в което да стоим и да чакаме, в случай че желаеме д...
Прочети повече
При потребление на „ Бърз старт “ е значимо да прочетете инструкциите и да не прекалявате. Ако продуктът се пръска прекомерно дълго, могат да зародят неизправности, по-специално буталните пръстени могат да се деформират и клапаните да изгорят. Ето за какво е належащо да изберете минимум нездравословното, само че дейно средство. Освен етер, те съдържат омекотяващи добавки, които не разрешават на масления филм да се отмие от цилиндрите на мотора.

Използване на " бърз старт " при дизелови мотори

Поради кардинално другата система за запалване при дизеловите мотори, " Бързият старт " би трябвало да се употребява с изключително внимание. След контакт с подгревните свещи може да възникне експлозия в мотора, заради което производителите предлагат да изключите подгревните свещи, като издърпате нужното реле. Също по този начин е належащо да не се увличате и да употребявате етера в предписаната доза, т.е. да извършите не повече от два опита да стартирате мотора с него.

Съгласно условията, бензиновият мотор би трябвало да започва без предварителна подготовка при минус 20 ° С, а с нагряване с електрическа факла - при минус 30 ° С. Ако термометърът падне още по-ниско, тогава моторът има съображение да не започва. Именно за такива обстановки са създадени актуалните „ започващи “  течности.
5 груби неточности при зимната поддръжка на автомобила
Собствениците на коли имат навика да се доверяват на препоръките на търговците, на мненията на доста специалисти или просто на по-опитн...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР