Причините за повишения интерес за пътуване с влак са: увеличаването

...
Причините за повишения интерес за пътуване с влак са: увеличаването
Коментари Харесай

БДЖ отчита ръст от 30% на приходите за превоз на пътници. Билетът няма да поскъпва

Причините за покачвания интерес за пътешестване с трен са: увеличението на броя на локомотивите и възстановяване на успеваемостта в осъществяването на ремонтната активност, добавя БНР.

Това се дължи главно на понижения дефицит на локомотиви - от близо 21 броя приблизително дневно до 8 броя приблизително дневно, поради възстановяване на успеваемостта в осъществяването на ремонтната активност и съблюдаване на ремонтния график.

Към момента дефицитът на вагони на среднодневна база е към 40 броя. Ръководство на БДЖ започва настояща ремонтна стратегия, с която поетапно да се обезпечи проектът за композиране на влакове. През месеците септември и октомври е реализирано осъществяване на графика за придвижване на влаковете над 90% в избрани дни, като в някои даже се приближава до 95%, показват още от БДЖ.

В момента се водят договаряния с Министерство на превоза за закупуване на нови вагони и локомотиви, което ще усъвършенства работата на БДЖ, сподели Христо Иванов, шеф на БДЖ - Пътнически транспорти. Той е отпред на поста от средата на септември.

 

Направена е профилактика на вагоните преди зимния интервал и са подготвени за отопление. Чрез кодове за сканиране в самите вагони, пътуващите могат да дават рекомендации за чистотата вътре, уточни Иванов.

 

Не се планува нарастване на цените на билетите в железницата, така финансовото положение на компанията сега е положително.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР