Причините за отоците могат да бъдат различниОтоците заради проблеми със

...
Причините за отоците могат да бъдат различниОтоците заради проблеми със
Коментари Харесай

Отоците при сърдечни болести се различават от бъбречните

Причините за отоците могат да бъдат разнообразни

Отоците поради проблеми със сърцето пораждат тогава, когато то престане обикновено да изпомпва кръвта. В резултат на това поражда {тапа, запушване” на пътя към сърцето. Кръвта се събира в съдовете и застоява там, разкрива

Заради гравитацията този развой в най-голяма степен е изразен по краката, защото кръвта в тях се събира освен поради влошената работа на сърцето, само че и тъй като силата на тежестта дърпа течността надолу (затова даже и здрави хора след през целия ден на крайник може да получат отоци).

Сърдечните отоци стартират от най-долната част на тялото: изначало отичат стъпалата и ходилата, по-късно глезените, по-нататък отокът стига до коляното и даже по-нависоко.

Тези отоци са по-изразени вечер, в сравнение с заран. Тъй като човек цяла нощ се намира в хоризонтално състояние, течността се е "разнесла” по цялото тяло. Такива отоци се лекуват с диуретици и възстановяване на сърдечната функционалност.

За бъбречните отоци има напълно разнообразни аргументи. Белтъчините в нашата кръв имат характерна функционалност - задържане на течности вътре в кръвоносните съдове. При болести на бъбреците и развиване на бъбречна непълнота, с урината се губи по-голямо количество белтъчини от кръвта, а също по този начин пораждат разнообразни водно-солеви нарушавания.

В резултат на това, останалите белтъчини не могат да удържат течността в съдовете и тя стартира да "прониква като капчици пот” през техните стени. Отначало това се случва на най-нежните места, да вземем за пример към очите. След това се популяризират по цялото тяло.

Такива отоци се ускоряват заран след приема на солена храна.

По-трудно е човек да се избави от бъбречните отоци, защото бъбречната непълнота не се поддава елементарно на лекуване. Казано в резюме: бъбречните отоци потеглят отгоре-надолу, а сърдечните - отдолу-нагоре.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР