Причините за оспорване на избора на Десислава Атанасова и Борислав

...
Причините за оспорване на избора на Десислава Атанасова и Борислав
Коментари Харесай

Крум Зарков: В сглобката си мислят, че могат да правят каквото си искат

" Причините за оборване на избора на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за конституционни съдии са главно две ". Това съобщи съветникът на президента по правните въпроси Крум Зарков в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Първата е, че беше нарушен преди малко изписан текст в Конституцията. Той споделя, че Народното събрание избира членове за органи, то го прави с процедура, която е транспарантна, открита, справедлива и обоснована. Тази процедура, която се организира пред всички, беше тъкмо противоположната. Първо, водачите на сглобката се събраха преди да почне Народното събрание - в 8,30 ч., и оттова излязоха имена. След това последва един спектакъл, едно фалшименто, и най-после се стигна до авансово оповестен резултат. Втората част беше една в действителност надменност, в последния миг, когато народните представители от болшинството взеха решение, че няма да се съобразят с решението на съда, който попълнят ", сподели той.

" Когато се нарушава закона в Народното събрание, аз не мисля, че това е плод на непросветеност, или тъй като те не знаят. Те знаят, просто има една себесъзнание, че те могат да вършат каквото си желаят - че никой няма да види, че ще се размине, че никой няма да сезира. Имаме едно ръководство, което е построено въз основата на надлъгване. И то на две степени - първата е, че те надхитрят един различен себе си. Втората е, че с високопарни изречения или офанзиви към критиците си, те се пробват да надхитрят своите гласоподаватели. Ще стане най-после хитрата сврака с двата крайници ", разяснява още някогашният правосъден министър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР