„Причините за недопускането на българските граждани да се поклонят пред

...
„Причините за недопускането на българските граждани да се поклонят пред
Коментари Харесай

Коджабашев за РСМ: Отношението на управниците е унизително и недопустимо спрямо България

„ Причините за недопускането на българските жители да се поклонят пред паметта на Гоце Делчев са извънредно неубедителни и в нарушаване на авансово дадени уверения. Отношението на ръководещите е унизително и неприемливо по отношение на българския народ и България “, сподели зам.-министърът на външните работи Костадин Коджабашев пред bTV.

„ Подобни дейности са неизпълнения на авансово поетия ангажимент. Категорично считаме, че дейностите на управляващите в Северна Македония нанесоха съществени вреди и на процеса на възобновяване на доверието “, добави той.

По думите на Коджабашев Северна Македония не е почнала договаряния за присъединение към Блока и въпросът с ветото не съществува.

„ За да стартира този развой е належащо РСМ да впише българите в своята конституция. Едва по-късно приказваме за пускане на договаряния и оттова нататък можем да приказваме за несъгласие, в случай че е належащо “, сподели зам.-министърът на външните работи.

Той сподели, че България не желае спомагателна ексалация на напрежението със Северна Македония.

„ По отношение на връщането на нашия дипломат в Северна Македония, вършим всичко допустимо да държим дипломатическите канали отворени, защото сме водени от възприятието за нужда от безапелационна деескалация на напрежението “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР