Причините за катастрофата трябва да се търсят в няколко аспекта.

...
Причините за катастрофата трябва да се търсят в няколко аспекта.
Коментари Харесай

Експерти: Липсва полигона и обучението на младите водачи

„ Причините за злополуката би трябвало да се търсят в няколко аспекта. На първо място подготовката на младите водачи, тя куца, защото в таз сфера има доста огромен сив бранш “, сподели в предаването „ Тази заран “ ръководител на Асоциацията на потърпевшите при произшествия  Владимир Тодоров.

Той направи коментара си във връзка с катастрофата станала на бул. „ Сливница “, където в понеделник живота си изгубиха млади мъж и жена. 18-годишен водач ги опустоши, до момента в който пресичат на пешеходна пътека.

По думите на Тодоров автошколите крадат от часовете по кормуване. Курсът допуска каране в тъмната част на деня, само че това се спестявало.

Според него в този момент към този момент може да се сложат камери, легнали служители на реда или и двете на място, където е станала злополуката, само че ще е „ след дъжд качулка “.

По думите пък на юрист по делото „ Семерджиев “ Пламен Димитров имало и прилики, и разлики с делото „ Семерджиев “. Приликите били двамата убити младежи, а разликите, че при делото „ Семерджиев “ имало приложимост на опиати и подправена брошура.

„ Възможно е кръвните проби да са разнообразни от полевите проби, които е направило 18-годишното момче. Възможно и на дрегера да регистрира по-мляко, в сравнение с кръвната проба “, уточни той.

„ Липсва полигона и образованието на младите водачи “, сподели в предаването някогашният шеф на Пътна полиция-София Тенчо Тенев.

По думите му няколко фактора са предизвикали злополуката - надценяване на автомобила и на качествата на водача.

„ До момента, по отношение на предходната година, има 40 тежки произшествие повече в София и с 8 убити повече и с 50 ранени повече “, уточни той.

По думите му легналите служители на реда карали водачите да понижат с 40-50 км/ч.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР