Причините за инцидента с падналия изтребител в Черно море могат

...
Причините за инцидента с падналия изтребител в Черно море могат
Коментари Харесай

Военен експерт: Вероятността за човешка грешка е по-голяма

Причините за случая с падналия изтребител в Черно море могат да бъдат две. Единият вид е механически отвод на някоя от системите, а вторият – човешка неточност. Към момента обаче има доста откъслечна информация и е мъчно да се направи извод.

Това разяснява пред bTV военният специалист и някогашен длъжностен министър на защитата Тодор Тагарев.

Според него по-вероятно е да става въпрос за човешка неточност поради изискванията на облачност и нощен полет.

„ Това е една от най-сложните задания и като се изключи че е най-сложна, не е и нормална за водачите, които се готвят главно за противовъздушна защита. Сравнително рядко извършват задания за дейности по цели на земя или по морска повърхнина.

Това прави вероятността за човешка неточност още по-голяма “, изясни Тагарев.

По думите му всеки един аероплан се ревизира преди началото на обучение за предварителна защита. Това обаче не изключва вероятността от произшествия.

Радев за водача на падналия изтребител: Прекрасен човек и доста добър експерт Инцидентите с машини на Военновъздушни сили у нас от 1989 година до 2018 година Намерена е избавителната жилетка на водача на падналия изтребител Каракачанов: Инцидентът с МиГ-29 не е поради техническа нередовност Министърът на защитата: Издирваме водача на падналия край Шабла МиГ-29 Авиоексперт: Нощно време в морски условия е евентуално водачът да загуби ориентировка Премиерът Стефан Янев пътува към региона на случая с МиГ-29 Бивш боен министър за случая с изтребител: Може да е механически проблем или неточност на водача Изтребител на Военновъздушни сили е паднал по време на обучение в региона на Шабла
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР