Причините за инфлацията са на първо място - пандемията от

...
Причините за инфлацията са на първо място - пандемията от
Коментари Харесай

КНСБ: Всеки трети българин живее на линията на бедността

Причините за инфлацията са преди всичко - пандемията от ковид, доста необезпечени пари, войната също катализира процесите, казусът не е в търговците. Това сподели Богомил Николов, ръководител на Асоциация " Активни консуматори ", пред бТВ. Не стоките нарастват, а парите поевтиняват, сподели още той. Експертът посочи, че се чака понижаване на грамажите на някои артикули за компенсиране на цените.

Любослав Костов от КНСБ разяснява, че има проблем на макроикономическо равнище, поради разликата във вноса и износа. Той добави, че държавното управление няма стратегия за ръководство. Държавата да си дефинира целите, няма стратегия какво ще се прави на фона на инфлацията, счита и Костов.

Около 520 000 от българите са на минимална работна заплата и 800 000 са до минималната заплата - т.е. 1/3 от българите са към линията на беднотия, показват от КНСБ.

Според Николов би трябвало да се гледат освен пазарите на дребно, а и на едро, откъдето евентуално идват високите цени.

При понижаване на очната ставка би могло да има резултат по отношение на цените, сподели Любослав Костов. Може да се мисли и за понижаване на акциза на горивата, добави от своя страна Богомил Николов. Никой не приказва за необлагаем най-малко, което може да направи 13-а заплата, която би била в помощ на фона на инфлацията, заключват от КНСБ. Костов счита още, че инфлацията е друга за всеки един човек. В тази връзка Николов изиска да се пресмята покупателната дарба. Любослав Костов даде за образец таблицата на Евростат, където България е на последно място.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР