Причините, поради която колата не стартира, могат да са много,

...
Причините, поради която колата не стартира, могат да са много,
Коментари Харесай

5 причини, поради които колата няма да запали

Причините, заради която колата не започва, могат да са доста, само че в този момент ще ви разкажем за петте най-чести. Статистиката за аргументите за това, колата да не желае да възпламени са на база изследването на Германската организация за механически контрол TUV, която анализара над 58 000 автомобила на възраст от 5 до 15 години.
1. Стартер
Ако след завъртане на ключа или натискане на бутона старт/стоп нищо не се случва, само че се чуват се необикновени щракания (от бендикса), най-вероятно казусът е в него. Не постоянно е належащо замяната му с нов. В доста случаи промяната на четки и четкодържател вземат решение казуса.
2. Генератор/алтернатор и батерия
Може би генераторът/алтернаторът не работи вярно и не зарежда задоволително батерията, която пък няма задоволително мощ за задвижване на стартера. Акумулаторът може да е слаб и да би трябвало да се зареди или пък смени.

3. Запалителни свещи
Проверете за отлагания върху свещите; те могат да попречат на искрата. Причината за появяването им най-често е неприятното гориво. Също по този начин, повода може да е в износването на електрода на свещта. Ако това е по този начин - сменете свещите.
4. Система за подаване на гориво
Горивната помпа може да не работи или кабелите към нея или горивопроводите да са развалени. Горивният филтър също може да е запушен, което го трансформира в " запушалка " вместо във филтриращ детайл.
5. ECU
Повредите с електронния блок или така наречен компютър на автомобила се дължат най-често на разяждане, която пречи на контактактуващите повърхности или пък изгаря някоя от платките и от там колата не желае да възпламени. За да отстраните този проблем обаче е нужно да се свържете се със експерти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР