Причините да не сте в настроение за секс могат да

...
Причините да не сте в настроение за секс могат да
Коментари Харесай

Вижте 5 причини за ниско либидо при жените

Причините да не сте в въодушевление за секс могат да са доста. Може да сте имали тежък ден и да сте изтощени. Но когато не ви се прави секс дълго време, това може да се счете за спад в либидото. Той може да се дължи на доста разнообразни аргументи. Ето 5 от най-честите измежду тях при дамите.

Стрес
Стресът може да засегне животът ни на всички равнища, в това число и интимното. Високите равнища на стресови хормони пречат на естественото полово предпочитание. За да преодолеете това е нужно да намалите напрежението, да идентифицирате причинителя на стрес, колкото и мъчно да е това. В всекидневието ни постоянно се намира нещо, което да ни стресира, само че е значимо да противодействаме на този механизъм посредством приятни занимания, спорт, разходки.

Болка
Ако изпитвате болежка по време на секс, това е знак, че има някакъв проблем. Това може да понижи желанието ви за фамилиарност. За да си върнете естествения сексуален живот е значимо да откриете повода за появяването на болежка и да вземете нужните ограничения. Консултирайте се с доктор.

Прекалена приложимост на електронни устройства
За никого не е загадка, че светът, в който живеем, е прекомерно цифровизиран. Заобиколени сме от всевъзможни електронни устройства, които употребяваме всеки ден. Въпреки че те ни свързват, могат и да ни разделят. Стресът и психическата отмалялост, които използването на цифрови устройства ни носи, могат да повлияят зле на либидото. Ако прекалявате с гледането в телефона, това може да е повода за ниското либидо. Проучване открива, че при 70% от двойките с проблеми в полово отношение сътрудниците показват използването на телефона като една от аргументите за този проблем.

Несигурни сте
Хората изпитват всевъзможни несигурности в интимно отношение. Те са свързани най-често с тялото, тежестта, несъвършенствата, половото показване. За да повишите либидото си е належащо най-много да поработите върху самочувствието си, с цел да се справите с казуса в леглото и неналичието на предпочитание за секс.
Противодействайте на всяка отрицателна мисъл, която се появява и ви кара да се страхувате от секса или ви кара да губите предпочитание за него. Ако е належащо се посъветвайте и със експерт.

Недостатъчно извършения
Една от вероятните аргументи за липса на предпочитание за секс е незадоволителната физическа интензивност. Упражненията и тренировките са добър метод да се разтоварите от напрежението. Те оказват помощ да повишите настроението си и да подобрите кръвообращението си. Това води до възстановяване на производството и въздействието на хормоните в тялото. Освен това, ендорфините, които се освобождават след физическа интензивност способстват за повишение на либидото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР