Причини за спазмите – ето какво иска да ви каже

...
Причини за спазмите – ето какво иска да ви каже
Коментари Харесай

Причини за спазмите – какво иска да ви каже тялото ви?

Причини за спазмите – ето какво желае да ви каже тялото ви

Обикновено от конвулсии страдат мускулите на задната част на прасеца, както и предната и задната част на бедрото. Но, от време на време спазмите засягат и мускулите на ръцете, китките, коремната стена и раменния пояс.

В множеството случаи лекарите считат това положение, въпреки и мъчително за безобидно. Особено, в случай че мускулният конвулсия е еднократен и не трае дълго.

Има обаче комбинации от признаци, които изискват незабавно посещаване при лекаря!

Откъде идва мускулният конвулсия не е изцяло ясно за науката. Често повода не може да бъде открита. Но има обстановки, които постоянно предхождат спазъма. Ето 5-те най-чести аргументи за спазмите:

1.Пренатоварване на мускулите
Често спазмите са резултат от прекомерно деятелен метод във фитнес залата. Получените микротравми в процеса на излекуване могат да бъдат съпроводени освен от болежка, само че и от мускулни крампи.

2.Нарушения на кръвообращението
Класически образец – тунелният синдром. Поради непрекъснатото закрепено и неестествено състояние на китката в мускулите се нарушава кръвообращението. Следствието от това може да бъде както болежка, по този начин и мускулна уязвимост, както и конвулсии.

Други типични аргументи за нарушавания на кръвообращението са неуместните обувки и неправилната поза за сън. Сковани ръце, крайници, шия – всичко това също е симптом на нарушавания на кръвообращението и може да провокира конвулсии през нощта.

3.Прегряване и дехидратация
Няма значение какво е предизвикало прегряването: лятната жега, интензивно физическо натоварване или висока температура. Основното е, че дружно с потта тялото губи освен влага, само че и електролити, нужни за вярното предаване на нервните импулси. Мускулите реагират на това и се получават конвулсии.

4.Недостиг на микроелементи
Недостигът на калий, калций или магнезий може да попречи на мускулите да се провиснал. А това води и до конвулсии.

5.Болести и медикаменти
Мускулните крампи постоянно съпътстват болести като диабет, бъбречни болести и нарушавания на щитовидната жлеза. Те могат да бъдат и непряк резултат от приемането на избрани лекарства – по-специално диуретици, както и медикаменти за лекуване на ангина пекторис, остеопороза и болест на Алцхаймер.

Как да се отървете от спазмите?
За благополучие, да се отървете от конвулсия е много елементарно в множеството случаи. Ето някои ефикасни способи:

1.Разтегнете засегнатия мускул

Направете лек мускулен масаж. Това ще помогне на стегнатия мускул да се отпусне.

Например спазмите на краката могат да бъдат облекчени по този начин: седнете, изправете краката и издърпайте върха на засегнатия крак към вас.

2.Компрес
Поставете на мускула, навлажнена с топла вода забрадка или чаршаф. Можете да вземете топла вана или да извършите хидромасаж, като насочите струята вода от душа към мускула.

Може да употребявате и лед в забрадка, леко масажирайте.

3.Обезболяващо

Ще помогне за облекчение на спазъма.

Пофилактика на спазмите

Ето няколко съществени метода за попречване на мускулните крампи:

Пийте доста вода, с цел да предотвратите дехидратацията. Не злоупотребявайте с алкохола. Освен всичко друго, той е мощен диуретик и предизвика загубата на течности.

Правете постоянни загрявки, с цел да предотвратите нарушавания на кръвообращението.

Носете комфортни обувки. Опитайте се да избягвате напрежението и нервното напрежение. Необходима ви е пълноценна отмора и сън.

Уверете се, че диетата ви е пълноценна и включва храни, богати на калий, магнезий и калций: млечни артикули, зърнени храни, орехи и други

Вижте още: Хлорът във водата е рисков за здравето. Ето по какъв начин да го отстраните

Ако е належащо, приемайте минерални комплекси и хранителни добавки, само че единствено след консултация с доктор.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР