Причини за болки в ставите Причините, които можем да открием,

...
Причини за болки в ставите Причините, които можем да открием,
Коментари Харесай

3 трика за облекчаване на болки в ставите

Причини за болки в ставите

Причините, които можем да открием, са доста разнообразни. Някои са свързани със болести от друга степен, а други с пострадвания, породени от самото придвижване. Най-често срещаните са следните:

Травми и претоварвания: най-чести, изключително при младежи. Въпреки че течението на времето също може да ги аргументи. Можем да включим рухвания, претоварвания, дислокации, дислокации, внезапни завои и така нататък

Артрит: приказваме за инфектиране на ставите като цяло, само че то може да бъде класифицирано съгласно произхода на казуса. В някои случаи приказваме за остеоартрит, а в други за ревматоиден артрит. Първият нападна хрущяла, а вторият е автоимунно заболяване, което унищожава ставите.

Инфекции, които засягат както костта, по този начин и самата става.

Всички те водят до струпване на течност в региона на ставите (възпаление), което затруднява придвижването и предизвиква болежка. Освен това е допустимо засегнатата област да има по-висока температура или зачервяване

Трикове за отбягване или възстановяване на болки в ставите

1. Внимавайте за диетата си

За да се грижим за костите си, би трябвало да поддържаме равнища на калций, които можем да намерим да вземем за пример в млечните артикули, бобовите растения, ядките, рибата или яйцата. Мускулите, въпреки това, защото са тъкани, формирани от протеини, ще се нуждаят от техния принос: ние ги набираме от рибни меса и други животни (особено яйца), само че също и посредством зеленчуци като бобови растения (особено нахут и соя) или киноа.

2. Упражнявайте ставите

Изпълнението на меки извършения без влияние, които благоприятстват гъвкавостта, като йога или пилатес, постоянно ще бъде доста добър вид. Подгряването и разтягането преди всяка физическа интензивност също е превъзходен съвет. Често се споделя, че тялото ни има „ памет “, тъй че постоянството ще ни помогне да накараме съставените елементи на ставите да работят без болежка.

3. Обездвижете се, в случай че е належащо

Ако възпалението провокира доста досадна болежка в ставите, може би е по-добре да оставите зоната да си почине (и можем да я комбинираме с използване на топлота или мраз, както е посочено по-горе). В идеалния случай намерете позиция, която е безболезнена. Временното потребление на шина за поддържане на неотстъпчивост на крайника може да бъде от огромна помощ.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР