Причиназа снеговалежите в страната бешесредиземноморският циклон Бетина, който премина над

...
Причиназа снеговалежите в страната бешесредиземноморският циклон Бетина, който премина над
Коментари Харесай

Средиземноморският циклон Бетина: Причината за снеговалежите в страната

Причиназа снеговалежите в страната бешесредиземноморският циклон Бетина, който мина над акваторията на Черно море, обясниха за Дарик от Национален институт по метеорология и хидрология. Такива циклони са присъщи за зимния интервал и водят до значителни снеговалежи и увеличаване напразно, изключително в източните региони, където беше центъра на циклона. Във вторник още веднъж се чакат валежи, въпреки и не толкоз значителни, а през втората половина на идвата седмица преваляванията ще спрат, предвиждат от там. Мариана Корчакова с още информация.

Припомняме, чеПрез последните три дни в редица области в страната в северна България, са паднали превалявания, които надвишават два пъти и половина, до три пъти месечната норма за съответния месец, добави министър председателят, като посочи, че това не е нещо извънредно, само че основава проблеми. Българската войска поддържа 24 формирования, които могат да окажат помощ в обстановка като тази.

Над 100 души са били избавени от снежни клопки през миналата нощ, а над 1000 обитаеми места са били без електричество, поради тежкия влажен сняг и ветровете. Това сподели министър председателят акад. Николай Денковследизвънредносъвещание в Министерския съвет по отношение на тежката зимна конюнктура в страната, което се организира по-рано през днешния ден.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР