"Причината за високата смъртност от коронавирус у нас са хроничните

...
"Причината за високата смъртност от коронавирус у нас са хроничните
Коментари Харесай

Здравният министър разкри защо в България има висока COVID смъртност

"Причината за високата смъртност от ковид у нас са хроничните болести на българите и там би трябвало да се положат старания ". Това разгласи министърът на опазването на здравето проф. пред „ Дарик ". По думите му нацията ни има неприятна здравна характерност.

"Да, нашата нация има проблеми”, заключи здравният министър.

"Това е подлото на този вирус. Когато този вирус се залепи нагледно казано за един човек, който има хронично заболяване, то усложнява протичането на хроничното заболяване и води до повода за неподходящият излаз на това заболяване ", съобщи проф. Анегелов.

'Именно за това аз споделих на един от брифингите, ще го повторя и пред вас, Не желая българските жители да бъдат излекувани, желая да бъдат здрави. Именно в тази посока ще поставим старания да предложим този проект за здравето на нацията, която да наситим със здравни събития от раждането на индивида до неговата гибелта ", сподели още той.

Според него опазването на здравето в България не е неприятно. "То, съпоставено със опазването на здравето Европейски Съюз, е извънредно налично и то навременно налично ", посочи министърът.

За Ангелов думата на 2020 година е „ позитивен” в недобрия смисъл на тази дума.

"Лекарите са почти 30 хиляди души, зъболекарите са към 7500, фармацевтите са също толкоз. Професионалистите по здравни грижи са към 45 хиляди души. Общопрактикуващите лекари са към 4 500 души. Става въпрос за една многолюдна войска, която когато работи като един ще се оправи с това предизвикателство, пред което сме изправени ", приключи проф..

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР