Причината за този рязък спад е публикуваното миналата седмица разследване

...
Причината за този рязък спад е публикуваното миналата седмица разследване
Коментари Харесай

Третият по богатство на планетата загуби $ 48,5 милиарда за няколко дни

Причината за този внезапен спад е оповестеното предходната седмица следствие на американската капиталова компания Hindenburg Research, която откри голям брой измами и висока степен на задлъжнялост на Adani Group. В отчета се твърди още, че Adani Group употребява необятна мрежа от офшорни компании, с цел да понижи налозите си и в същото време – „ да надуе ” пазарната стойност на фирмите си.

Със положението си от Щатски долар 120.6 милиарда, Адани се нареждаше по благосъстояние единствено след изпълнителния шеф на Louis Vuitton Moët Hennessy Бернар Арно и притежателя на Tesla Илон Мъск и беше най-богатият човек в Азия, само че следствието и последвалият скандал го смъкнаха на втора позиция в континента, след Мукеш Амбани - управител и главен притежател на друга индийска компания - Reliance Industries.

От Adani Group отхвърлят всички обвинявания, като означават, че Hindenburg Research не е наясно с индийското законодателство и че Адани е спазил всички условия на локалните регулатори. Така или другояче, следствието провокира...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР