Причината за срещата е зачестилите случаи на отнемане на МПС-таДепутати

...
Причината за срещата е зачестилите случаи на отнемане на МПС-таДепутати
Коментари Харесай

Войната по пътищата: Депутати от ПП се срещнаха с вътрешния министър


Причината за срещата е зачестилите случаи на лишаване на МПС-та

Депутати от Политическа партия се срещнаха с вътрешния министър Калин Стоянов, заяви БНР. На срещата са били разисквани законови промени за повече изясненост при случаите на шофиране под въздействието на опиати. Според народните представители има проблеми с изземването на коли и достоверността на полевите проби за опиати.

" Кръвните проби, които в действителност дават резултата дали някой е използвал, дали е бил под влияние по някакъв метод, би трябвало да се забързат. В момента това лишава с месеци. От Министерски съвет акад. Денков съобщи, че са подхванати стъпки. Министърът удостовери, че ще бъдат закупени нови машини, които ще смъкват проучването на една проба от 6 часа на 15 минути, което в действителност ще би трябвало да отпуши голямото запушване от проби, което има сега ", посочи Настимир Ананиев.

Колегата му Явор Божанков посочи, че в реалност има случаи, в които тестванията реагират позитивно на приложимост на позволени медикаменти.

" Става дума за хора, които са употребявали избрани позволени лекарства, които биха могли месеци наред да останат без автомобил, без да имат виновност. Също и хора, които в европейски страни, в границите на Европейския съюз, са използвали нещо преди дни, което по никакъв метод седмица по-късно не им въздейства на способността да карат, само че съгласно нашето законодателство може да се окажат и нарушители. Част от проблемите могат и ние ще поставим старания да ги решим на равнище подзаконова база ", уточни Божанков.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР