Причината за смъртта на чеченския терорист Доку Умаров, който умря

...
Причината за смъртта на чеченския терорист Доку Умаров, който умря
Коментари Харесай

Разкриха как е бил ликвидиран един от най-опасните главорези в света Доку Умаров

Причината за гибелта на чеченския терорист Доку Умаров, който умря през 2013 година, е отравяне с високотехнично вещество. За това оповестяват съветските медии, цитиращи осведомени източници, осведомени с следствието.

За ликвидирането на 49-годишния водач на бойците в Ингушетия е била извършена спецоперация. " Умаров е умрял, откакто е бил токсичен с доста мощно токсично вещество ", споделя още източникът.

Отровата е била толкоз мощна, че е останала в телото и след гибелта на чеченеца, наслагвайки се в тъканите и костите. Заради това те са пренесени в Москва при особени ограничения за сигурност.



" Експертизата е удостоверила, че точно това са останките на Умаров ", споделя източникът от следствието.

По-рано през днешния ден Федералната работа за сигурност на Русия публично удостовери информацията, че е открит гробът на Умаров. Той е бил положен в гориста околност в Ингушетия. В гроба са открити елементи от тялото на самия Доку Умаров, както и на четирима от членовете на бандата му. В формалното известие се прецизира, че всички те са били убити по време на специфична интервенция през септември 2013 година.

Информацията за това, че Умаров е погубен се появяваше от време на време още от 2000-та година. Например през 2010 година " Росбалт " написа, базирайки се на спецслужбите, че през 2009 година терористът е поел мощна отрова, сипана в храната му. Според обявата тогава Умаров съумял да оживее, само че поради мощната отрова развил няколко тежки болести.

Доку Умаров бе водачът на чеченските и северно-кавказките сепаратисти. Той бе отпред на неразрешената в Русдия организация " Имарат Кавказ ".

Самият Умаров поема отговорността за редица терористични актове. Сред тях е и гърмежът на летище Домодедово през 2011 година, терорът в московското метро през 2010 година, слагането на гърмеж на трасето на трен " Невски експрес " през 2009 година. Смята се също по този начин, че се е занимавал с отвличания за откуп.

Приживе Доку Умаров бе и в листата на интернационалните терористи. За информацията за местонахождението му бе оповестена премия от пет милиона $.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР