Причината за разцеплението около предложението на Васил Терзиев е семейството

...
Причината за разцеплението около предложението на Васил Терзиев е семейството
Коментари Харесай

Битката в дясно започна: Според Вили Лилков Васил Терзиев бил по-подходящ за кандидат-кмет на БСП

Причината за разцеплението към предлагането на Васил Терзиев е фамилията му - негови родственици са били част от " Държавна сигурност ". Самият Терзиев се разграничи от тях и осъди дейностите им, само че това наподобява не беше задоволително, с цел да заглъхнат рецензиите. Вчера стана ясно, че предприемчив комитет, в който влизат известни имена от десния набор, оферират проф. Вили Лилков за кандидат-кмет. 

" Не може такава кандидатура да е препоръчана на десните гласоподаватели след 30 година Преход. Недопустимо е такава кандидатура да се предлага от партии като Демократична България и ДСБ. Не може толкоз лековато водачите на така наречен “дясно ” да позволяват сходна провокация към гласоподавателите си.  Децата не носят виновност за дейностите на предците си, само че не става дума за нещо нормално, а за правоприемник на най-мракобесната конструкция, която е репресирала българското общество. За десния гласоподавател това значи, че на 30-годишния Преход се поставя печата на Държавна сигурност ", разяснява Лилков. 

През 2015 година Вили Лилков бе претендент за кмет на София от Реформаторския блок, лидер на листата за общински съветници бе Трайчо Трайков, който на вота в този момент е претендент за кмет на регион Средец. Лилков остана втори, откакто Фандъкова стана кмет с 60% поддръжка. Вили Лилков е бил и няколко мандата общински консултант. През 2019 година Вили Лилков се изрече ласкаво за Йорданка Фандъкова като политик след среща с тогавашната кандидат-кметица.

Пред bTV Лилков изясни, че позицията му е била подбудена от желанието му да се бори с алените.

" Проблем не са десните гласоподаватели, а водачите на дясното, които в последните 3 години сложиха десния гласоподавател пред доста тежък избор. Първият път беше с гласуването против Мая Манолова. Има ли някой да се съмнява, че внезапно застанах против нея? Столичната община не би трябвало да се ръководи от червен кмет. Влязох в инициативния комитет на проф. Герджиков, тъй като в инициативния комитет на Румен Радев имаше куп сътрудници на Държавна сигурност ", уточни още Лилков.

Предложението точно той да бъде определен за кмет на столицата обаче не се одобри еднопосочно. Както по отношение на Терзиев, по този начин и по отношение на проф. Вили Лилков се намират рецензии. Според него обаче кандидатурата му няма да задълбочи разделянето, а в противен случай - ще сплоти дясно мислещите хора. Лилков съобщи, че ще насочи зов за поддръжка ъм ДСБ и Съюза на демократичните сили. Не сподели дали би приел поддръжката на ГЕРБ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР