Причината за раздора между ПП и ГЕРБ – Тодор Тагарев,

...
Причината за раздора между ПП и ГЕРБ – Тодор Тагарев,
Коментари Харесай

Причината за раздора между ПП и ГЕРБ Тагарев: Трябва да имаме правителство

Причината за раздора сред Политическа партия и ГЕРБ – Тодор Тагарев, е уверен, че е доста значимо партиите да се сдобрят. България трябвало да има постоянно държавно управление. Той даде като образец правосъдната промяна, укрепването на отбранителните качества и помощта за Украйна, като съществени аргументи за това.

„ Всичко това са извънредно значими въпроси, уповавам се, че няма да се стигне до някаква серия от служебни държавни управления, което видяхме в предните две години “, добави министърът на защитата в оставка.

Той не даде отговор дали ще остане на поста си или не Дали ще има ротация за поста му се решавало от политическите партии

„ Аз бях поканен в експертна роля, ще забележим каква е обстановката, дали ще продължа или не “, уточни Тодор Тагарев. „ Това не го разбирам доста с ротацията. За министър председател – добре. Обаче в бранш да се прави ротацията, за пръв път го чухме предишния ден и то импровизирано “

Тагарев не пропусна и да се похвали.

„ Това, което кабинетът обезпечи, е доста забележителен растеж на бюджета за защита “, сподели той. Министърът доплъни, че става дума за извънреден растеж.

Според неговия доклад Министерството на защитата е получило с 800 млн. лева повече за 2024 година спрямо 2023 година

„ Кабинетът сподели, че прави оценка действително обстановката в областта на сигурността и нуждата да се усилят разноските за защита. Тези средства би трябвало да се влагат в развиване на предпочитани качества “, разяснява Тагарев.

Тагарев също по този начин съобщи, че са стартирани няколко от най-важните планове за превъоръжаване на армията. Започнал е и стратегически обзор на отбранителната политика.

„ Успяхме да повишим заплатите на военнослужещите два пъти. От средата на предходната година с 10% и от началото на тази година с още 10%. Надявам се това да помогне, с цел да притеглим нови хора и да задържим качествените хора в областта на защита “, сподели Тагарев.

По думите му България има запас и може да изпрати още помощ на Украйна. Тя обаче трбява да се поддържа от Народно събрание

„ Политиката на моя екип е, давайки помощ за Украйна, ние да търсим благоприятни условия за финансови обезщетения. Да използваме получените по този метод средства, с цел да ускорим процеса на превъоръжаване на армията “, изясни Тагарев.

Той добави, че в Европа безусловно уверено доминира разбирането, че ориста на Европа се взема решение на бойното поле в Украйна.

Източник: Българска телеграфна агенция
Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР