Причината за наводненията е в огромните количества дъжд, а не,

...
Причината за наводненията е в огромните количества дъжд, а не,
Коментари Харесай

Гълъб Донев обеща средства и строителни материали на пострадалите от наводненията - Политика

Причината за наводненията е в големите количества дъжд, а не, че не са почистени деретата на реките. Да, и изсичането на гората е проблем, само че тази сеч не е безразборна, за всяко изсечено дърво има позволение. Това се потвърждава и от фотосите, няма нарушавания. 

Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев, който посети пострадалото от наводненията село Каравелово, с цел да ревизира на място дейностите на институциите за превъзмогване на следствията от наводненията в района. Той даде обещание страната да помогне за възобновяване на селата.

" Няма да остане нито един човек, който да е обиден и да не бъде подкрепят... Ще бъдат отпуснати средства, ще бъдат обезпечени строителни материали, нужни за възобновяване на нанесените вреди по домовете на хората. Министерски съвет ще вземе решение за диференцираната финансова помощ, която да отпуснем на тези семейства, с цел да бъдат спокойни хората. През общината ще бъдат подадени заявките за възобновяване на общинската инфраструктура. Всеки един потърпевш, всяко едно домакинство ще бъде подкрепено и би трябвало да знае, че страната стои компактно зад него. Ще бъдат доставени краткотрайни жилища на хората, чиито домове са разрушени ", увери Донев. Той добави, че ще дават толкоз краткотрайни жилища, колкото са нужни. 

И акцентира, че " страната от първия ден организира избавителни дейности. Има нанесени материални вреди, стихията връхлита за секунди, възобновяване изисква време и старания ", сподели Донев. 

Служебният министър-председател добави, че още на следващия ден ще бъде взето решение на Министерски съвет, с което ще бъдат отпуснати вода и храна от държавния запас, в това число и за Сопот, където има проблем с питейната вода. Ще бъдат подкрепени и фамилиите, които имат възпитаници, с цел да могат да посрещнат първия образователен ден.

" Държавата е помислила и за това ", акцентира Донев. 

Намираме се в обстановка, която демонстрира, че силата на човек е не да стои изправен и в никакъв случай да не пада, а когато падне, да може да се изправи, и всички институции, страната, всички доброволци, които вземат участие, ни демонстрират, че силата е точно в това - да бъдем единни, съобщи от бедстващото село Донев.

Кметът на община Карлово Емил Кабаиванов прикани всички българи, които желаят да оказват помощ - с труд, храна, строителни материали, могат да го създадат. В общината има оповестени сметки, а доклад на средствата ще се прави всяка седмица. Кабаиванов бе безапелационен, че всяка стотинка ще бъде изразходвана обществено и по предопределение.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР