Причината за натравянето на 14 деца от СУ Н. Вапцаров

...
Причината за натравянето на 14 деца от СУ Н. Вапцаров
Коментари Харесай

БАБХ: Персоналът на ресторанта е виновен за натравянето на 14 деца в Петрич

Причината за натравянето на 14 деца от СУ " Н. Вапцаров " в Петрич преди седмица е вторично замърсяване на храната от личния състав на заведението, където се подготвя обядът на учениците, оповестиха от Агенцията по сигурност на храните. След като 132 деца обядвали пиле с ориз, 14 от тях получили повръщане, болки в корема и по неотложност бяха признати в болничното заведение. Състоянието им бе нормализирано и след два дни бяха изписани.
Прочетете още
На база на направените проучвания от Регионалната здравна ревизия (РЗИ) Благоевград и Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ) Благоевград се удостоверява вторично замърсяване със стрептококови бактерии от личния състав на готовата храна, станала причина за неразположението на децата в Петрич.

Взети са проби от сурово, неразопаковано пилешко месо от производителя от същата партида, от която е било вложено в пилето с ориз. В суровото пилешко няма отклонения от получения резултат от лабораторния разбор.

Отклонения са открити в ястието пиле с ориз, в кулинарна подготвеност. В него е установено съществуването на стафилококова бактерия, открита като носителство в личния състав.

Обектът остава затворен до второ разпореждане.

Предстои неколкократно главно разчистване и стерилизация на обекта, посудата, и лекуване и доказване на здравния статус на личния състав, преди да бъде позволено отваряне за работа на кетъринга.

Наличните разопаковани храни в обекта ще бъдат унищожени, защото са били в контакти с личния състав.

На бизнес оператора ще бъдат наложени наказания, според Закона за храните.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР