Причината за катастрофата на бомбардировача Су-34 в Ейск е попадането

...
Причината за катастрофата на бомбардировача Су-34 в Ейск е попадането
Коментари Харесай

Руското следствие: Чайки са причинили падането на СУ-34 в жилищна сграда в Ейск

Причината за злополуката на бомбардировача Су-34 в Ейск е попадането на птици в моторите му, което е довело до възпламеняване на самолета. Това оповестиха през днешния ден проверяващите органи.

" В момента на излитането две чайки са блъснали моторите на Су-34. Части от птиците са открити от специалисти по време на проучването на останките на самолета. Това събитие е довело до запалване на един от моторите на самолета, което е предизвикало злополуката му ", оповестяват от организацията.

По-рано от Министерството на защитата оповестиха пред репортерите, че съгласно отчета на катапултиралите се водачи самолетът се е запалил при набиране на височина.
Су-34 излетява на 17 октомври 2022 година от военно летище в Южния боен окръг, с цел да извърши подготвителен полет. Самолетът не е бил въоръжен. Малко след излитането самолетът се разрушава в земята наоколо до жилищна постройка. Огънят от горящия бомбардировач се популяризира към жилищния блок. Пожарът се развихря от първия до деветия етаж. Загиват 15 души, а повече от 20 са ранени. Пилотите съумяват да катапултират.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР