Причината за днешната обиколка бяха констатациите ни, че има увеличен

...
Причината за днешната обиколка бяха констатациите ни, че има увеличен
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Разположените по границата сили се справят, засега няма основания за притеснения

Причината за днешната обиколка бяха констатациите ни, че има повишен миграционен напън. Съпоставен със същия интервал на предходната година, той се е нараснал близо 6 пъти, а по отношение на предишния месец – с към 24%. Това разясни служебният заместител министър-председател по публичния ред и сигурност и длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година след работното си посещаване на българо-турската граница, на което бе съпроводен от заместник-главния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Станимир Станев и шефа на Групово дело " Гранична полиция " основен комисар Деян Моллов.

При обхода на забележителна част от граничната зона той се срещна с настоящата обстановка.

Следим процесите и действаме редом, с цел да може да реагираме съответно и да не следваме събитията. Засега няма никакви учредения за терзания, наличните сили се оправят - има командировани към 860 полицейски чиновници от вътрешността на страната, които подкрепят Групово дело " Гранична полиция ", посочи министър Демерджиев.



Той акцентира, че при основна смяна има подготвеност за реакция с оглед застраховане сигурност на границата – с спомагателни сили и с смяна в организацията, както и с включване на сили на Министерството на защитата при нужда.

На този стадий организацията е задоволителна, с цел да сме сигурни и спокойни. Следим динамичността - за първите седем месеца от годината са установени над 60 000 опита за прекосяване, като дребна част от тях са сполучливи. Разположените на задоволително близко разстояние патрули могат да реагират безусловно в границите на минути, сподели още той.



Инженерното оборудване по продължение на българо-турската граница е в положително положение, техническите уреди, осъществени по проекта за застраховане на сигурността на границата са изправни, регистрира още служебният вътрешен министър и добави, че при нужда може да бъдат планувани и други.

Предвид закриването на ГПУ – Болярово министър Демерджиев разяснява, че ще бъде изработен разбор и ако се стигне до умозаключение, че последствията са неприемливи, решението на предходното ръководство ще бъде ревизирано.



В подтекста на другата водеща задача на Министерството на вътрешните работи – застраховане на законосъобразното протичане на изборния развой – министър Демерджиев посочи, че все още няма регистрирани сигнали за нарушавания.

Имаме богат опит, съхранен от предходните два служебни кабинета. В връзка сме с ЦИК, предстоят публични срещи при започване на идната седмица. Всички съществуващи положителни практики ще бъдат приложени. Нашата упоритост е да заловим този път хора, които стоят зад купения избор, а не просто да го възпрепятстваме, както се случваше досега не заради липса на предпочитание, а заради липса на задоволително потенциал в тази тенденция, акцентира той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР