Причината - програма на правителството С паричен стимул от 1000

...
Причината - програма на правителството С паричен стимул от 1000
Коментари Харесай

Великобритания ще търси хиляди детегледачи чрез финансов стимул и кампания

Причината - стратегия на държавното управление
С паричен тласък от 1000 паунда и акция Англия ще търси хиляди детегледачи като част от проектите на държавното управление за наемане на повече личен състав. Необходими са хиляди спомагателни служащи в детските ясли и детегледачи, тък ато се повишават часовете за грижи над малчуганите, написа Би Би Си. 

Повече от 100 000 работещи родители на двегодишни деца към този момент са се записват за услугата от април, съгласно Министерството на образованието. Правителството реши, че децата на 2 – годишна възраст на работещи родители, отговарящи на дефинира условия, ще имат право на 15 часа безвъзмездна грижа за детето им на седмица.

От септември 2024 година отговарящи на изискванията деца от девет месеца ще получат 15 часа грижи на седмица, а от септември 2025 година отговарящи на изискванията деца в предучилищна възраст сред девет месеца и учебна възраст ще получат 30 часа грижи за сметка на страната.

Офертата идва в миг, когато броят на детегледачи понижава, а броят на търсенето остава висок. 

Ще са нужни към 27 500 експерти в ранна възраст, с цел да се отговори на предстоящото повишаване на търсенето тук-там, което е 8% нарастване на сегашната работна мощ, пресмята мозъчният концерн Nesta, представени в Би Би си.

Набирането и задържането на личен състав е най-голямото предизвикателство, пред което са изправени всички компании, търсещи детегледачи, споделя основният изпълнителен шеф на Националната асоциация на детските градини (NDNA)

Министър по въпросите на децата на Обединеното кралство Дейвид Джонстън съобщи пред програмата Today на BBC Radio 4, че държавното управление има „ доста явен проект “, който „ ще проработи “ и че той е „ убеден “, че ще има задоволително места за двегодишни деца, отговарящи на изискванията за схемата, само че повече личен състав ще са нужни за цялостното 30-часово уголемение.

Ниското възнаграждение и лимитираното развиване в кариерата са измежду главните аргументи чиновниците да напущат. След повече от 30 години работа в детски заведения, Лиз Джордж от Суиндън взима „ сърцераздирателното “ решение да смени кариерата си предишния февруари.

Всичко ѝ пристигнало до гуша като видяла фиша си, разплакала се, че с двама младежи ще тррябва да тегли пари от спестовната си сметка „ единствено с цел да изкара месеца “. „ Винаги съм знаела, че желая да работя с деца, само че към този момент не можех да си го разреша “, споделя тя. „ Трябваше да слага фамилията си преди всичко “, декларира тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР