Причината - очакваните средства за заплати на държавните служителиПротестен митинг

...
Причината - очакваните средства за заплати на държавните служителиПротестен митинг
Коментари Харесай

КНСБ и структури на „Подкрепа“ излизат на протест пред МС

Причината - предстоящите средства за заплати на държавните чиновници

Протестен протест пред Министерския съвет (МС) ще провеждат на следващия ден в 9:30 часа от Синдиката на административните чиновници (САС) „ Подкрепа “ и Федерацията на самостоятелните синдикати от държавното ръководство и организации (ФНСДУО) към Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ).

Акцията е по отношение на предстоящото разпореждане за превъзмогване на диспропорциите във възнагражденията на чиновниците в държавната администрация, оповестиха от „ Подкрепа “.

Председателите на САС и ФНСДУО обявиха за Българска телеграфна агенция, че имат опасения, че размерът на средствата в плана на разпореждане, който им е бил показан, може да бъде понижен.

Притесненията ни са, че това разпореждане трябваше да бъде признато до 31 март. На 31 март беше разпратено в плановия му тип до институциите и трябваше да бъде признато на 1 април, сподели ръководителят на САС „ Подкрепа “ Кремена Атанасова.

Тази точка обаче беше отсрочена за сряда, което единствено по себе си значи, че „ някой тъкми някакви промени “, счита тя. Атанасова напомни, че главното искане на синдиката е за 30-процентно нарастване. Не единствено, че тези пари би трябвало да се дадат, а би трябвало да се дадат в допълнение до края на годината до постигане на настояванията, разяснява също тя.

Последно останаха към 260 млн. лева за равнене на диспропорциите в държавната администрация. Те са заложени в бюджета, единствено чакаме разпределението по министерства и по организации, сподели ръководител на ФНСДУО Кръстьо Боянов.

Става въпрос за над 50 000 работещи в публичния бранш.

В понеделник със свое разпореждане държавното управление утвърди спомагателни разходи/трансфери по бюджетите на Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, и на общините, в размер на 71,8 млн. лв.. В сряда ще имаме последващо решение за още по-голям кръг от хора в администрацията, изясни при започване на вчерашното държавното управление съвещание министър председателят в оставка Николай Денков.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР