Причината, която причинява подуване, може да се скрие дори при

...
Причината, която причинява подуване, може да се скрие дори при
Коментари Харесай

Внимавайте с тези плодове и зеленчуци - ще подуят стомаха ви

Причината, която предизвиква отичане, може да се скрие даже при здравословните храни. Има няколко продукта, които могат да провокират това положение. Затова е значимо вярно да образувате вашата диета, с цел да неутрализирате отрицателния резултат на храната.

Ако има артикул в диетата, който предизвиква формиране на газове, би трябвало да добавите антагонист към него, който бързо може да се оправи с това положение. По-долу е даден лист със зеленчуци и плодове, които могат бързо да надуят червата.

любеница

Това сезонно сладко и освежаващо прелъщение е известно измежду доста хора. Но динята е богата на фруктоза, която може да аргументи ферментация в червата. И всичко това, тъй като това многообразие от захари е неприятно усвоено. Част от фруктозата остава в храносмилателния тракт, създавайки удобни условия за ферментация и формиране на газове.

зеленина

Зелените зеленчуци като праз, чесън (техните бели части) съдържат доста субстанции, наречени фруктани. Това са нишки, чийто главен съставен елемент е фруктозата. Този въглехидрат подкрепя образуването на газове. Повечето хора нямат ензими, които изцяло разграждат фруктаните. Следователно те са единствено отчасти усвоени. Това предизвиква някои проблеми в работата на червата, в това число нараснало формиране на газове.

къпина

Къпината е богата на антиоксиданти, тъй че е потребно да я добавяте от време на време към вашата диета. Също по този начин съдържа доста полиоли - субстанции, които са в основата на доста захарни заместители. Останки полиоли минават през червата, което ги прави идеална среда за ферментация и газове.

артишок

Ако човек е податлив към постоянно генериране на газове, по-добре е да опитате изцяло да премахнете този зарзават от менюто си. Артишокът съдържа огромен брой нишки от фруктани. И както споменахме по-рано, те са неприятно разграничени и постоянно водят до формиране на деен газ и болежка в червата.

манго

В мангото се съдържа доста повече фруктоза, в сравнение с глюкозата. Това предотвратява усвояването на първия въглехидрат от организма. Поради това той влиза в червата и основава идеална хранителна среда за микроорганизми, които създават огромен брой газове. / Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР