Причината е пандемията от коронавирус, сочи анализ на TrendForceОколо 214

...
Причината е пандемията от коронавирус, сочи анализ на TrendForceОколо 214
Коментари Харесай

Близо 8% спад на пазара за телевизори

Причината е пандемията от ковид, сочи разбор на TrendForce

Около 214 милиона тв приемника се чака да бъдат продадени тази година
(снимка: CC0 Public Domain)

Световният пазар на тв приемници ще записва спад през актуалната година, заради пандемията COVID-19, сочи разбор на TrendForce. В същото време предстоящият годишен спад няма да бъде толкоз мощен, колкото се смяташе до момента.

През първата половина на 2020 година водещите телевизионни марки се сблъскаха с разнообразни проблеми във веригите за доставки, в това число прекъсване работата на заводи и закъснения при доставките, вследствие на пандемията.
още по тематиката
Освен това, заради ограничаващите ограничения, наложени от управляващите, доста магазини за търговия на дребно бяха принудени да затворят, което също се отрази отрицателно на бизнеса на ТВ производителите.

Според оценките на TrendForce, доставките на тв приемници през първата половина на годината са намалели със 7,7%, по отношение на същия интервал на 2019 година Очаква се доставките до края на 2020 година да бъдат в границите на 214,1 милиона единици, което е с 1,7% по-малко по отношение на предходната година, отбелязва TrendForce. Но новата прогноза е с 4% по-висока от тази през март, когато разпространяването на ковид таман набираше мощ.

Анализ на данните от предходното десетилетие демонстрира, че нормално ТВ марките доставят към 46% от годишната си продукция през първите шест месеца, а останалите 54% – през втората половина на годината. През 2020 година индикаторите за първото полугодие не доближават междинното равнище с към 4-5%, само че не е изключено доставчиците да наваксат изоставането през второто полугодие.

Въпреки че продажбите на тв приемници на световния пазар са намалели в интервала януари-юни, TrendForce следи нарастване с 20% в Северна Америка. Този растеж е свързан от подхванатите от управляващите ограничения за стимулиране на стопанската система и изплащането на компенсации за безработица.

В допълнение, потреблението на тв приемници се усилва в изискванията на карантина и отдалечена работа. От това се възползват някои компании за тв приемници. Vizio, в частност, която обичайно се концентрира върху пазара в Северна Америка, може да усили доставките си тази година със 17,6%.

Китайските марки TCL и Hisense, които през последните години нападателно уголемяват наличието си на задграничните пазари, не са изгубили упоритостите си на фона на пандемията. Въпреки отрицателната динамичност на пазара, те усилват доставките, с помощта на необятната гама и достъпността на техните артикули.

В същото време, на фона на усилване на въздействието на китайските ТВ  производители и Vizio, представянето на японските производители и други по-малки ТВ марки се утежнява, сочи анализът на TrendForce.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР