Причината е ограничаване на възможностите за онлайн продажбиРазследване на ЕС

...
Причината е ограничаване на възможностите за онлайн продажбиРазследване на ЕС
Коментари Харесай

ЕС глобява производители на електроника и видеоигри?

Причината е ограничение на опциите за онлайн продажби

Разследване на Европейски Съюз обгръща 15 компании в три разнообразни сегмента – потребителска електроника, видеоигри и хотелски стаи

Няколко компании за потребителска електроника, черна техника и видеоигри се чака да бъдат санкционирани от регулаторните органи на Европейски Съюз по отбраната на конкуренцията. Причината: ограничение на онлайн продажбите на продуктите им.

Решението на Европейската комисия се чака през днешния ден, заяви Ройтерс. То следва 17-месечно следствие, обвързвано с евентуално ограничение на трансграничните оналйн продажби – да вземем за пример, ограничение на предложения въз основа на местонахождението или националността на клиента.

Разследването е почнало през февруари предходната година. То обгръща общо 15 компании в три разнообразни сегмента – потребителска електроника, видеоигри и хотелски стаи.

Philips – една от упрекнатите компании – отхвърля да разяснява новината, само че се базира на изказване от 6 юли, в което се пресмята разход за глобата на Европейски Съюз, заложен през второто тримесечие, на стойност 30 млн. евро.

Разследването касае и няколко тайвански компании, за които има подозрения, че лимитират опциите на онлайн търговците да задават свои цени за уреди, портативни компютри и черна техника.
още по тематиката
Що се касае до видеоигрите, Valve Corp., притежателят на платформата за Steam, и петте геймърски производителя – Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media и ZeniMax – бяха упрекнати във възпрепятстване на покупките заради местонахождението или страната на престояване на потребителя.

Решението на Европейски Съюз идва броени дни след наложената на Гугъл санкция в размер на 4,34 милиарда евро.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР