Причината е, че има постигнати определени резултати, мотивира се председателят

...
Причината е, че има постигнати определени резултати, мотивира се председателят
Коментари Харесай

Покупката на изтребител ще бъде само частично рестартирана

Причината е, че има реализирани избрани резултати, стимулира се ръководителят на комисията за изследване осъществяването на процедурата Емил Христов, представен от Българска телеграфна агенция.

Днес се организира разискване на отчета от двумесечната работа на комисията.

Смятаме, че можем да продължим от избрана точка, уточни Христов и добави, че най-важното е да се обезпечи равнопоставеност на всички участници. Заедно с това, поради на по-голямата финансова рамка, да се създадат опити за разискване на новопроизведени многоцелеви изтребители.

От Българска социалистическа партия обявиха, че няма да поддържат отчета на комисията, а от Движение за права и свободи заявиха, че ще го поддържат, тъй като виждат пропуски в работата на ведомството.

Преди два дни министър председателят Бойко Борисов изрази подозрение, че определеният от служебния кабинет шведски изтребител "Грипен " е най-хубав за армията ни.

Освен това водачът на ГЕРБ за следващ път акцентира, че покупката на нови бойни самолети не е първостепенна задача за страната, защото по-належаща била модернизацията на сухопътните сили, както и да се намерят пари за учителите, пенсионерите и други нуждаещи се.

Президентът Румен Радев му опонира задочно от Ню Йорк, че е измамен от своите съветници, които го "заблуждават с глупави мнения ".

"Национална сигурност не се гради с ежедневна промяна на позицията ", сподели президентът и посочи, че министър председателят има отговорности.

Борисов обаче му отвърна още веднъж посредством медиите:

"Мисля, че не е добра процедура оттатък океана да ми се дават препоръки. Като си пристигна президентът, ще седнем, ще приказваме ".

В последните седмици бяхме очевидци на доста неверни и заблуждаващи изказвания , рецензии и обвинявания, публикувани обществено, заявихa в това време от "Сааб ", които прозвеждат изтребителите "Грипен ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР