Причината АЕЦ Козлодуй да влезе сред най-печелившите компании е пазарът

...
Причината АЕЦ Козлодуй да влезе сред най-печелившите компании е пазарът
Коментари Харесай

Валентин Николов с обяснение защо ни е нужна втора АЕЦ

Причината АЕЦ " Козлодуй " да влезе измежду най-печелившите компании е пазарът на електрическата енергия в България и цената на тока у нас. Това съобщи в предаването " Лице в лице " по bTV Валентин Николов, ръководител на енергийната комисия в Народно събрание и народен представител от ГЕРБ.

" През годините сред Румъния и България е имало разлики даже до 50 евро за силата. Сега към този момент няма разлики даже от 20 евро с румънската борса, в този момент маржовете са към 4-5 евро ", сподели Николов. На въпрос за какво " Нефтохим " и НЕК са на загуба, Николов изясни, че тази година е осъществено ниско водоползване, както и задължения от минали години, които са довели до тази статистика.

На запитването за какво ни е втора нуклеарна централа, в случай, че потреблението не се е нараснало, депутатът обясни, че задачата е диверсификация. " Атомни централи, газ централи и ВЕИ-та са бъдещето след Парижкото съглашение за декарбонизацията. Там няма замърсяване и нездравословни излъчвания ", изясни Николов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР