Причината – проблем с водоснабдяването Кметът на община Свищов д-р

...
Причината – проблем с водоснабдяването Кметът на община Свищов д-р
Коментари Харесай

Безсрочно бедствено положение в още три села в община Свищов


Причината – проблем с водоснабдяването

Кметът на община Свищов доктор Генчо Генчев разгласи бедствено състояние за още три села на територията на общината - с. Червена, с. Горна студена и с. Александрово. Проблемът е поради повреда в довеждащия тръбопровод и водоподаването. Не се знае срокът на решение на проблема.

Съгласно заповедта кметовете или кметските наместници на засегнатите обитаеми места би трябвало да дефинират водоизточник за застраховане потребностите на пожарната, съобразено с Водоснабдяване и канализация „ Йовковци “, както и да основат организация за застраховане активността по водоснабдяване на популацията с аварийни водоноски от аграрни кооперации и други, разполагащи с сходни уреди.

Според заповедта водоснабдяването на водоноските би трябвало да се реализира от източници, отговарящи на хигиеничните правила, като върху цистерните да бъде сложено означение, че водата е предопределена единствено за битови потребности.

На 17 юли Генчев разгласи безсрочно бедствено състояние в село Овча могила. Той изпрати молба към Министерството на районното развиване и благоустройство за незабавна помощ за справяне с нарушеното водоподаване на територията на селото.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР