Причината – при тях може да има недействителни гласовеЧленовете на

...
Причината – при тях може да има недействителни гласовеЧленовете на
Коментари Харесай

ЦИК с препоръка: Първо да се започне с броенето на хартиените бюлетини


Причината – при тях може да има недействителни гласове

Членовете на комисии да стартират първо с броенето на хартиените бюлетини и едвам тогава да продължат с тези от машините. Такава рекомендация направи представителят на ЦИК Росица Матева пред Нова телевизия. Причината за това било, че при вотът на хартия е допустимо да има недействителни гласове, за разлика от бележката, която излиза от машините.

Матева акцентира, че освен постройките на местата за гласоподаване, само че и периметрите към тях, ще бъдат под строга защита през днешния ден. В секциите през днешния ден се тестват машините, а пространствата се запечатват. „ Изборният ден ще протече умерено както всеки различен път “, увери тя.

Говорителят на Централната изборна комисия разясни по какъв начин би трябвало да гласуваме в утрешния ден – със наследник химикал, със знак „ Х “ или „ V “ – при положение, че сме избрали опцията за хартиена бюлетина. Ако ще упражним правото си на избор на машина – Росица Матева напомни, че би трябвало да изчакаме звуковия сигнал откакто гласуваме и да вземем бюлетината, която се генерира от нея.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР