Причина за тежкия инцидент в Бургас, при който автобус с

...
Причина за тежкия инцидент в Бургас, при който автобус с
Коментари Харесай

Демерджиев поиска оставката на зам.-директора на „Гранична полиция”

" Причина за тежкия случай в Бургас, при който рейс с незаконни сирийци опустоши патрулка и умъртви двама служители на реда, е недокрай точно осъществяване на функционалностите на " Гранична полиция ". Тези лица е трябвало да бъдат възпрени да не преминат държавната граница. Очаквам до края на деня Деян Моллов да подаде оставката си ".

Това съобщи служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред публицисти в Бургас. " Имам огромни искания към " Гранична полиция " и ще взема ограничения ", закани се Демерджиев, който изиска оставката на Моллов.

Припомняме, че шефът на " Гранична полиция " Деян Моллов бе намален преди дни . На неговото място бе назначена досегашният му заместител Росица Димитрова, а на самия Моллов предоставен сектор " Охрана на границата ".
 Булфото
По време на брифинга в Бургас, стана ясно, че в рейса е имало 47 мигранти. Превозното средство е идвало от посока Созопол. Мигрантите са от Сирия. Демерджиев съобщи, че връзхлитането на рейса върху полицейския патрул е било изцяло съзнателно. 

Иван Демерджиев заяви, че управляващите знаят от кое място са влезнали чужденците - регион, пресечена околност, който не е задоволително гарантиран с техника. Единият умрял служител на реда е на 43 години, пълководец на поделение от Първо районно с 18 годни стаж. Вторият умрял е също от Първо районно със 7 години стаж в системата.

Властите оповестиха, че все още е арестувано едно лице. Издирва се още едно. Задържано е едно лице, което не е от групата, за което имаме данни, че е взел участие в транспорта.

Издирваме още едно лице, за което също имаме данни, че е взел участие в транспорта и е бил в рейса. Въпросните лица са сирийци със статут на бежанци, заяви на брифинг шефът на ОД на МВР-Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.
 Булфото
Ангажиран е целият запас на Окръжна прокуратура в Бургас, сподели от своя страна окръжният прокурор Георги Чинев. Той заяви, че за следствието е притеглен да взе участие специалистът проф. Станимир Карапетков. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР