Причина за търканията между президент и правителство е липсата на

...
Причина за търканията между президент и правителство е липсата на
Коментари Харесай

Емил Кошлуков: Президентът няма външна политика

Причина за търканията сред президент и държавно управление е неналичието на самодейност от страна на президента по външнополитическите въпроси и все по-силното нахлуване на кабинета в тази отредена за „ Дондуков” 2 територия. Това счита журналистът Емил Кошлуков, който в студиото на „ Лице в лице” акцентира, че сходна „ война” не е потребна за никого.

„ Проблемът е ревнивост. По конституция президентът съставлява България в интернационалните връзки. Радев няма интернационална политика”, акцентира той и даде образец със срещана на върха на Организация на обединените нации, в границите на която най-големият триумф на Радев бяха диалозите с иранския му сътрудник Хасан Рохани.

„ Малко става като Първанов втория мандат, когато върви 5 пъти в Азербайджан и веднъж в Брюксел”, разяснява Кошлуков и означи, че на този декор министър председателят Бойко Борисов е извънредно деен на открито и резултатът се вижда в срещите с Еманюел Макрон и Реджеп Ердоган и съглашението с Македония.

Журналистът уточни, че все още президентството няма нито една самодейност, обвързвана с европредседателството, няма дори позиция по тематиката. „ Той губи външнополитическата самодейност, кекаво върви”, заключи Кошлуков.

Той акцентира, че абсурдът към избора на нов изтребител за Висш съдебен съвет не е в интерес на Радев, тъй като точно назначеното от него служебно държавно управление е насочило процедурата към покупка на „ Грипен” безусловно дни преди сдаването на властта. „ Българските президенти са имали проблеми с Народното събрание (…) Не сме чували този вид говорене – „ Озаптете ги!”, „ Беквокалисти”. Това не е казарма”, акцентира Кошлуков и добави, че с този език Радев удостоверява клишетата за „ шапкарите”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР