Прическата е най-важният компонент от образа на всяко момиче. Добре

...
Прическата е най-важният компонент от образа на всяко момиче. Добре
Коментари Харесай

8 грешки в прическата, които ще добавят възраст дори на собствениците на разкошна коса

Прическата е най-важният съставен елемент от облика на всяко момиче. Добре поддържаната коса може да подчертае удобно преимуществата на лицето и да изглади несъвършенствата, само че погрешно подбрана прическа или цвят на косата може да скапе даже най-забележителния външен тип и въобще да подчертае това, което бихме желали.

1. Твърде тъмна коса

Първо, тъмният цвят едва крие обрасли корени. Второ, в случай че имате светла кожа, тъмната коса единствено ще подчертае всичките й дефекти. Отлична опция на елементарното черно боядисване е комплицираното боядисване в цветове на топли нюанси с леки акценти: това ще направи косата по-обемна, а лицето – по-млада и свежа.

2. Оцветяване в студените нюанси на русата

Момичета със студена коса като пепеляво или платинено русо и даже елементарна руса са противопоказани за девойки със светла коса с топъл цвят на кожата: те акцентират лицето в изцяло неподходяща светлина и го вършат прекомерно избледнял. По-добре е да изберете топли нюанси, които са в естетика с кожата, като мед, карамел или пшеница.

3. Прически – „ шапки “

„ Скованата, неподвижна коса наподобява прекомерно груба и неестествена и това ще добави възраст за всеки “, споделя Чарлз Дуич, стилист, основан в Лос Анджелис. В допълнение, прическите за коса до косата наподобяват старомодни и без значение. Ето за какво, не прекалявайте с лака за коса и се откажете от средства за стилизиране на мощна фиксация.

4. Коса, сресана обратно

С цялостно отваряне на челото си по този метод обръщате в допълнение внимание на линията на косата, която с възрастта става по-малко изразена и подчертавате несъвършенствата на кожата. За да избегнете този резултат, изберете прически, при които косата рамкира лицето ви, или прически с бретон, които ще оказват помощ да скриете минусите.

5. Дълга коса без размер

С възрастта космените фоликули работят по-малко интензивно, а мастните жлези създават по-малко секреция на кожата, вследствие на което косата става по-тънка и чуплива и губи размер. Ако срещнете подобен проблем, би трябвало да изберете по-къса прическа. Не е належащо да получавате прическа „ като момче “: дължината би трябвало да бъде такава, че да ви разрешава да поддържате размер.

6. Един и същ цвят на косата в разнообразни възрасти

С възрастта косата и кожата губят пигмент, тъй че цвят, който е бил доста непосредствен до лицето ви на 20 и 30 години, на 40-50 години, може да не наподобява толкоз добре на вас. Вместо да рисувате в цвета, с който сте привикнали в младостта си, консултирайте се с коафьор, който да му помогне да избере сянката, която ви подхожда сега.

7. Директна разлъка

Производството на колаген се забавя с възрастта. Освен това подкожният пласт по лицето е неравномерно разпределен, концентрира се в региона на брадичката. Поради това лицето наподобява по-удължено. Директната разлъка единствено акцентира тази функционалност. Вместо това пробвайте да извършите странична разлъка: тя ще ви разреши да балансирате пропорциите на лицето, а също по този начин да извършите прическата образно по-обемна.

8. Стари фешън прически

Тази неточност е много явна, само че мнозина към момента не престават да я вършат. “Възрастните ” прически като непрестанно къдрене на къса коса, боядисване в цветовете на “бордо ” и “патладжан ” или къдрици ви вършат по-възрастни, тъй че би трябвало да забравите за тях и да ги оставите там, където имат вярното място – в предишното.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР