Приблизително два пъти повече търсачите на таланти“ се насочват към

...
Приблизително два пъти повече търсачите на таланти“ се насочват към
Коментари Харесай

Умът наистина идва с годините

Приблизително два пъти повече „ търсачите на гении “ се насочват към милениъли (всички родени сред началото на 80-те и средата на 90-те), в сравнение с към представители на поколението X (средата на 60-те до началото на 80-те), сочи ново изследване, оповестено в USA Today. Макар че това желание може да се дължи на обстоятелството, че милениълите прекарват повече време на работа против по-малко възнаграждение, то евентуално е обвързвано с необятно публикуваното схващане, че младежите имат по-пъргав разум спрямо по-възрастните си сътрудници. Или както бе споделил създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг, когато беше на 22-годишна възраст: „ Младите хора просто са по-умни “.

Макар че настина има умствени качества, чиито пик се доближава в късните тинейджърски години (като бързото разбиране на информация и припомняне на данни), скорошно изследване на Харвардският университет открива, че има три области на интелигентността (всяка една от които е от решаващо значение за триумфа в бизнеса), които доближават връхната си точка, когато човек е на 40 или 50 година

Математически умения

Макар че с времето хората не помнят огромна част от уроците по математика, които са учили като деца, способността им да считат на разум в действителност се усъвършенства с възрастта и доближава пик по средата на 50-те им години. Може да смятате, че това не е изключително скъпо качество, като се има поради, че всеки смарт телефон разполага с калкулатор. Въпреки това, когато човек има способността да счита мислено по-бързо, той е не е толкоз предразположен на подправени статистики и по-лесно открива явни неточности в разнообразни доклади и сметки.

Разбиране

Хората, достигнали 50-годишна възраст, нормално могат да се похвалят с богат опит и разнородни знания в редица сфери. Това им оказва помощ да схващат по-добре комплицирани и несвързани тематики, както и да изясняват сложни за обяснение термини и понятия на другите. Това значително разкрива за какво хората на 40 и 50-годишна възраст са по-добри ментори от по-младите им сътрудници, въпреки че някои младежи могат да бъдат брилянтни съветници

Креативност

Макар че има много образци за създатели, композитори и художници, които основават най-хубавите си произведения, когато са млади (Джордж Лукас е добър пример), доста по-често срещани са случаите, при които най-хубавите хрумвания идват на изобретателните хора, когато те са на 40 и 50 година (почти всеки режисьор в Холивуд). Тъй като творчеството е източник на нововъведения, водещите софтуерни компании би трябвало да бъдат гъвкави в политиката си на назначение на чиновници и да извърнат повече внимание върху по-възрастните претенденти за работа.

.......................

Джофри Джеймс  за Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР