Приблизително 26 000 души са били принудени да напуснат испанския

...
Приблизително 26 000 души са били принудени да напуснат испанския
Коментари Харесай

Повече от 26 000 евакуирани заради пожарите в Тенерифе

Приблизително 26 000 души са били принудени да изоставен испанския ваканционен остров Тенерифе, защото високите температури и мощните ветрове пречат на напъните за справяне с големия пожар , оповестиха службите за незабавна помощ, съобщи Агенция Франс Прес.

" По предварителни оценки са били евакуирани повече от 26 000 души ", написаха службите за незабавна помощ в X, базирайки се на данни от преброяването.
 
 Тенерифе пожари Българска телеграфна агенция

По-рано формалните лица обявиха, че към 4500 души са били евакуирани от началото на пожара.

Но след ненадейно тежка нощ на " тежки метеорологични условия ", характеризиращи се със мощни ветрове и по-високи от предстоящите температури, управляващите подредиха още евакуации.

" Пожарът и времето се трансформираха и се наложи да евакуираме пет общини в северната част на Тенерифе ", съобщи Мануел Миранда, като уточни " заплахата и близостта на пожара ".
 
 Тенерифе пожари Българска телеграфна агенция

Монтсе Роман, механически шеф на службата за изключителни обстановки, предизвести, че е " допустимо да се проведат спомагателни евакуации, в случай че пожарът се популяризира ".

Министърът на вътрешните работи Фернандо Гранде-Марласка, който посети центъра за надзор на пожара и засегнатите региони, съобщи, че всички запаси на страната са предоставени на острова за справяне с " тази извънредно сериозна изключителна обстановка ".

Министър-председателят Педро Санчес също ще посети Тенерифе на следващия ден.

Според публични представители пожарът е провокирал голям дирек от пушек , който към този момент се простира на към осем километра във въздуха и се издига надалеч над върха на вулкана Тейде, който се извисява над острова.

С височина 3 715 метра Тейде е най-високият връх в Испания и известна туристическа дестинация, само че всички пътища към националния парк са затворени.

Пожарът избухна, откакто архипелагът беше обиден от гореща вълна, която остави доста региони сухи.
 
 Тенерифе пожари БГНЕС

Миналата година беше изключително тежка за горските пожари в Европа, като Испания беше най-засегнатата страна - близо 500 пожара, които унищожиха повече от 300 000 хектара, съгласно Европейската осведомителна система за горските пожари.

През тази година се оповестява, че съвсем 76 000 хектара са били опустошени от 340 пожара в Испания, една от европейските страни, които са най-уязвими от изменението на климата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР