Приблизително 200 терористи бяха елиминирани в района на болницата от

...
Приблизително 200 терористи бяха елиминирани в района на болницата от
Коментари Харесай

Израелската армия е ликвидирала около 200 терористи в района на б...

" Приблизително 200 терористи бяха отстранени в региона на болничното заведение от началото на дейностите ", предадоха Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) в " Телеграм ". През миналото денонощие " терористите стреляха по войските на ЦАХАЛ от вътрешността и външната част на постройката на незабавното поделение в болничното заведение " Аш Шифа ", показаха израелските военни.

ЦАХАЛ дефинира интервенцията като прецизна и прецизира, че тя не визира цивилни, пациенти, медицински екипи и здравно съоръжение. Цивилните, пациентите и медицинските екипи са били отведени в различни медицински заведения, основани от израелската войска. Към този миг изказванията на ЦАХАЛ не могат да бъдат доказани от самостоятелен източник, написа Ройтерс.

 

Днес следеното от Хамас Министерство на здравеопазването сигнализира, че в границите на 24 часа в линията Газа са били убити 62 палестинци, а 91 са били ранени. С това броят на убитите палестинци в крайбрежната линия от началото на продължаващата към този момент повече от шест месеца война доближи 32 552 души, а броят на ранените - съвсем 75 000 души.

Кръвопролитната война в Газа бе предизвикана от бруталното трансгранично нахлуване на бойци на Хамас и други групировки против Южен Израел на 7 октомври, при което починаха над 1200 души, а стотици бяха отвлечени и пленени. Израел незабавно противодейства с масирани въздушни удари и последвала сухопътна атака в Газа. С оглед на огромния брой цивилни жертви и пагубното състояние в палестинския анклав Израел е подложен на от ден на ден рецензии от страна на интернационалната общественост, напомня Ройтерс.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР