Приблизително 2 месеца, след като бе изстреляна, сондата Паркър“ на

...
Приблизително 2 месеца, след като бе изстреляна, сондата Паркър“ на
Коментари Харесай

Сондата „Паркър“ на NASA стана най-бързият космически апарат за всички времена

Приблизително 2 месеца, откакто бе изстреляна, сондата „ Паркър “ на NASA се трансформира в първия основан от човечеството обект, който се приближавал най-близо до Слънцето. В понеделник тя се намираше на 42,73 милиона километра от нашата звезда, като по този метод усъвършенства предходния връх, подложен от американо-германската сонда " Хелиос 2 " на 2 април 1979 година.

„ Паркър “ разруши и още един връх - за най-бърз галактически уред с относителна скорост по отношение на Слънцето. Предишният връх от 246 960 километра в час беше подложен от сондата " Хелиос-2 " през април 2016 година „ Паркър “ съумя да развие 248 228 км/ч или 0,00023 пъти скоростта на светлината. 

Нещо повече - на 5 ноември сондата би трябвало да се " гмурне " във фотосферата на Слънцето - тази част от звездата, която остава да се вижда от Земята при цялостно слънчево затъмнение. Първите данни от задачата се чакат през декември.

„ Паркър “ бе изстреляна на 12 август. Нейната задача е да направи невиждано изследване на Слънцето. Тя ще премине на към 6,4 милиона километра от повърхността на нашата звезда, което е 7 пъти по-близо от апарата " Хелиос 2 " през 1972 година Станцията ще се окаже по-близо до звездата ни и от планетата Меркурий.

 

iflscience

Obekti.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР