Приблизително 15 млрд. евро пряко ще получи България от ЕС,

...
Приблизително 15 млрд. евро пряко ще получи България от ЕС,
Коментари Харесай

Станишев разкри колко пари ще получи България от ЕС заради коронавируса

Приблизително 15 милиарда евро директно ще получи България от Европейски Съюз , което е сериозна сума. В последна сметка ще разполагаме с  30 милиарда евро, дружно с парите за кохезионна политика. Това съобщи в утринния блок на bTV ръководителят на ПЕС и евродепутат Сергей Станишев.
" Както имаме Щаб за битка с ковид, по този начин би трябвало да имаме и подобен за стопанската система. добави Станишев.
" България стои доста добре в здравен проект в Европа, само че не по този начин стои въпроса с икономическите ограничения. Намаляването на ДДС-то беше прочувствена реакция - не се знае дали това ще докара повече туристи и изсветляване на бранша ", разяснява евродепутатът.
" Когато намаляваш ДДС-то за един бранш, то би трябвало и за различен. Защо не се понижава ставката за детските артикули " , попита Станишев.
В спешна обстановка, когато има прекалено много незнайни за стопанската система, се основава още неустановеност, уточни той.

" Следя с огромна паника акцията за ръководител на Българска социалистическа партия. Едни от представителите на акцията го вършат по байганьовски, други по-изтънчено.
Георги Гергов е определен за изкупителна жертва. Видим е тандема Нинова- Овчаров " , уточни водачът на Партията на европейските социалисти и добави, че е имал среща с Корнелия Нинова преди месец и половина.
Не инцидентно индивидът, който ще готви главният политически документ за конгреса е Румен Овчаров. И Овчаров пази Нинова като Матросов на амбразурата ", уточни той.
, счита той.
Какви барони са ръководителите на общинските организации? Те са ядрото на партията, сподели Станишев във връзка с изявление на Румен Овчаров.
Просто би трябвало да се успокои ситуацията, който желае да се кандидатира - да се кандидатира, какво ужасно има, добави той.
Част от промените, които се приписват на настоящето управление, са направени още по мое време , уточни Станишев, който е и някогашен водач на Българска социалистическа партия. Той даде образец с мандатността.
Партията би трябвало да бъде успокоена, безапелационен е водачът на европейската левица. И напомни, че против него се е състезавал президентът (2002 - 2012 г.) Георги Първанов, който направил " много нападателна акция ".
Никой не е правил драма от това, че някой се кандидатира против ръководителя, уточни Станишев. И акцентира, че главния въпрос, на който би трябвало да отговори Българска социалистическа партия е какво предлага на страната, какво друго от ГЕРБ предлага.
Запитан той би ли се кандидатирал за водач на Българска социалистическа партия, Станишев бе безапелационен: "
" Никога не съм се срещал с Васил Божков по време на мандата ми. Министерствата имат доста диалози с предприемачи, което е обикновено. Този разговор би трябвало да се води ", отговори Сергей Станишев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР